İzmir İtfaiyeci adayları için şeffaf sınav

İtfaiyeci adayları için şeffaf sınav

Paylaş
İtfaiyeci adayları için şeffaf sınav

İtfaiyeci adayları için şeffaf sınav

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilecek itfaiyeci adayları, kuruma girmek için zorlu sınavlarda ter döküyor. Tüm aşamaları kameralarla kaydedilen sınavların oldukça şeffaf bir şekilde yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "Hak edenin, liyakat sahibinin kuruma kazandırılması için çabalıyoruz. Başkanımızın temel politikası da bu" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan 100 kişilik kadroya dahil olabilmek için başvuru şartlarını taşıyan 281 itfaiyeci adayı Toros Eğitim Merkezi'ndeki zorlu parkurlarda ter döktü. Personel seçiminde hiçbir şüphe ve şaibeye yer vermemek adına tüm aşamalar baştan sona kameralarla kaydedildi. Adaylar önce sözlü sınava alındı. İtfaiyecilik mesleğine yönelik, Anayasa ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İnkılap tarihinden adayların çektiği kurayla belirlenen 5'er soru soruldu. Sınava giren adayların heyecanına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de ortak oldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin, Türkiye'nin en kuvvetli, en donanımlı, en yetişmiş itfaiyelerinden birisi olduğunu söyleyen Buğra Gökçe, "İtfaiye birimimizi daha da güçlendirmek için Başkanımız Tunç Soyer, 50'si itfaiye lisesi, 50'si de itfaiye yüksekokul mezunu olmak üzere toplam 100 personel almak için sınav yapılmasını istedi. Şimdi adaylar bu sınavlarda başarılı olmak için ter dökecek" dedi. Tüm adayların umutları ve heyecanlarının olduğunu ifade eden Gökçe, "Derdimiz onları İzmir İtfaiyesine kazandırmak. Umarım hepsi sınavların üstesinden gelebilsin ve hepsini alabilir durumda olalım. Böylece İzmir İtfaiyesi daha kuvvetli olacak. Yangın ve afet gibi olaylara çok daha hızlı müdahale edecek" diye konuştu. Buğra Gökçe, sınavların oldukça şeffaf bir şekilde yapıldığını da belirterek, hak edenin, liyakat sahibinin kuruma kazandırılması için çabaladıklarını, Başkan Soyer'in temel politikasının da bu yönde olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de kentin sürekli büyüdüğünü, bu nedenle itfaiye personeline ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tunç Soyer'in, itfaiye teşkilatına büyük desteğinin olduğunu belirten Derse, "İhtiyaç hiçbir zaman bitmiyor. Yeni yerleşim yerlerini de göz önünde bulundurursak nüfusa göre belli oranda itfaiye personeli alımı gerekiyor. En önemli nokta ulaşım planlaması. Ulaşım planlamasında en yakın itfaiye grupları olaya müdahale ediyor. Hedefimiz 5 dakikada olay yerine varmak. Bu hedefimize ulaşmak için itfaiyeci grubu sayısını artırmak gerekiyor. İnsanların en zor anlarında yardımına koşabilmek, bizim en büyük hedefimiz" dedi.

İZMİR, DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı