Konak Balkan ve Ada Türkleri dernekleri arasında iş birliği protokolü

Balkan ve Ada Türkleri dernekleri arasında iş birliği protokolü

Paylaş
Balkan ve Ada Türkleri dernekleri arasında iş birliği protokolü

Balkan ve Ada Türkleri dernekleri arasında iş birliği protokolü

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Konak Belediyesi ile Balkan ve Ada Türkleri derneklerinden oluşan sekiz dernek arasında, yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda ortak proje konularında çalışmalar yapmak üzere iş birliği protokolü imzalandı.
 
Konak Belediyesi ile Balkan ve Ada Türkleri dernekleri arasında, ortak proje çalışmaları yürütülmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Konak Belediyesi'nin Halilrıfatpaşa'da bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman, Uluslararası Balkan Yazarları Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Serbest, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy, İzmir Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Mustafa Bunğ, İzmir Rumeli Kadınları Derneği Başkanı Gülay Şengül, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu, Eşrefpaşa Giritliler Derneği Başkanı Ali Peynirci, İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş katıldı. Törende konuşan Batur, bu protokole imza atarak, bu heyecanı paylaşan Ada ve Balkan derneklerinin başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederek, protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

'BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR'
Bu protokolün, bir birlikteliğin başlangıcı olduğunu belirten Batur, "Bu çalışmanın hem derneklerimize hem belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Beraberce çok güzel işler yapacağız, beraber olacağız, birlikten güç doğar diyoruz çünkü bizim sloganımız 'Birlikte Konak'. Birlikte Konak anlayışını da burada sergilemekten son derece mutluyuz. Balkan göçmenleri ve Ada göçmenlerinin bu kentte ne kadar ağırlığının olduğunu bilen biri olarak onların hem temsili hem de yurt dışındaki soydaşlarımızın problemlerinin çözülmesi noktasında yapılacak çalışmalara ışık tutacak ve yol haritası çizecek bir çalışma olacak diye düşünüyorum. Bugün İzmir'de ilk defa bir belediyede bir Balkan Masası kuruldu, 37 meclis üyesi arkadaşıma da buradan teşekkür ederim, onların da oy birliği ile. Ben de Balkan kökenli bir kişi olarak bundan onur duyuyorum" dedi.

Konak Belediye Meclis Üyesi, Konak Belediyesi Balkan Masası Başkanı ve aynı zamanda İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Birol Özkardeşler de yaptığı konuşmada Konak'ta bundan böyle daha güzel ve daha güçlü bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Özkardeşler, "Balkan Masası'nın kurulmasıyla birlikte bugüne kadar yaptığımız faaliyetler bundan sonra Konak Belediyesi'nde daha kurumsal olarak yürütülecek" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı