Menemen Menemenliler Cumhuriyet Bayramı'nı Sibel Can ile kutladı

Menemenliler Cumhuriyet Bayramı'nı Sibel Can ile kutladı

Paylaş
Menemenliler Cumhuriyet Bayramı'nı Sibel Can ile kutladı

Menemenliler Cumhuriyet Bayramı'nı Sibel Can ile kutladı

MENEMEN Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ikinci açılışını Halil Alkaya Pazar Yeri ile yaptı. Sibel Can Cumhuriyet Meydanı'nda sevenleriyle buluştu.

Menemen Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 98. yıldönümünü açılış ve konserlerle kutladı. 28 Ekim günü Seyrek'te Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açılırken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da Halil Alkaya Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete girdi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın ev sahipliği yaptığı törene, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları, pazarcılar ve vatandaşlar katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende TRT sanatçısı Yılmaz Demirtaş, müzik dinletisi sundu. Ardından da Menemen Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, gösteri gerçekleştirdi.

'MİLLETİMİZİN YARINLARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Cumhuriyetin 98'inci yılını kutluyor olmanın sevinç ve gururunu yaşadığını belirten Başkan Vekili Pehlivan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en değerli miras ve asla vazgeçilemez kazanımdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru ilerlerken, ülkemizin ve milletimizin yarınları için çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği bir söz var; 'Biz milletimizin hizmetkarıyız' Biz de bu anlayışla Menemenimizde birliğin, beraberliğin beraberce koşturmanın bereketini yaşıyoruz. Bugün pazarcı esnafı ve vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği Halil Alkaya Pazar Yerimizi hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz. 3 yıldır bu pazar yeri, kangren hale gelmişti. İki belediye başkanı tarafından da açılamadı. Göreve gelmemizin ardından bitirme sözü verdik. Bugün de bu sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapalı pazar sayesinde soğukta, yağmurda, çamurda, sokakta tezgahını açmakta olan esnafımız çok rahat bir ortamda korunaklı bir şekilde faaliyetine devam edecek. Ayrıca belediyemizin Ar-Ge ofisini, bu kapsamda çalışılan projelerini de bu pazar yerimizin 2. katında hayata geçiriyoruz. Vazifesi başında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden belediye emekçimiz Halil Alkaya'yı rahmetle anıyor, ailesi ve dostlarına sabırlar diliyorum" dedi.

PEHLİVAN, PROJELERİ ANLATTI

Yapılan ve yapılacak projelerden bahseden Pehlivan, "Evlatlarımız için iki bin metrekarelik çok güzel bir anaokulunu hayata geçirdik. Üniversite ve liselere geçiş sınavına hazırlanan evlatlarımız için, 2 tane yerimiz var. Üçüncüsü de Ulukent'te önümüzdeki ay içinde inşaatını tamamlıyoruz. Müjdeler olsun Menemen'imize. Değirmendere'de baraj kurmak için girişimlerimiz var. Sağ olsun, Hamza Dağ Başkanımızın da destekleri sayesinde şu anda fizibilite çalışmaları yapılıyor. Menemen'imize çok güzel bir barajı kazandırıyor olacağız. Bununla birlikte İkinci Çamlık'ta 40 dönümlük bir arazimizin tahsisini Tarım ve Orman Bakanlığımızdan önümüzdeki ay alıp, protokolünü imzalıyoruz. Çok güzel bir mesire alanımız geliyor. Bir de Millet Bahçesi hayalimiz var. Orayla da ilgili girişimlerimizin startını verdik. Tepe Sosyal Tesislerimizi yeniledik. Yaz boyunca sizlerin kullanımına sunduk. Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BİZ YÖNETİME GELDİĞİMİZDE YAPAMAZ DEDİLER, SONUÇ ORTADA'

Cumhuriyet'in 98. yıl dönümünü kutlayan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Aydın Pehlivan'ın Menemen'e değer kattığını söyleyerek, "Menemen'de belediye başkanlığı değişimi sürecini hepiniz biliyorsunuz. Biz 'Menemen'de bir şeylerin değiştiğini hep birlikte Menemen halkı görecek' dedik. 'Bunu mutlaka biz çalışkanlığımızla göstereceğiz' dedik. 'Her şeyden önce Menemen'e huzur gelecek' dedik. 'Menemen'e heyecan, birlik beraberlik gelecek' dedik. Huzuru, heyecanı, birliği, beraberliği, sizin gözlerinizdeki coşkudan çok açık ve net bir şekilde görüyorum. Ama bunun yanında hizmette farkımızı göreceksiniz, insana kıymet vermemizi, farkımızı göreceksiniz, can dostlarımıza kıymet vermekteki farkımızı göreceksiniz, yeşile, tabiata kıymet vermekteki farkımızı göreceksiniz dedik. Daha bundan birkaç ay önce anaokulumuzun açılışını yaptık. Şimdi bundan önce biri geldi söz verdi, açamadılar. Biz yönetime geldiğimizde yapamaz dediler, yaptık. Bugün açtık, her şey ortada" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, merhum belediye emekçisi Halil Alkaya'nın eşi Nurcan Alkaya'ya çiçek takdim etti. Ardından da büyük bir coşku içinde kurdele kesimi gerçekleştirildi.

SİBEL CAN KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

Cumhuriyet kutlaması Menemen Stadı'nın yanından başlatılan Cumhuriyet yürüyüşü ile devam etti. Ellerine meşale ve Türk bayrakları alan kalabalık, Menemen sokaklarında Cumhuriyet şarkıları söyledi. Cumhuriyet coşkusunun son durağı ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Hakan Doğanay'ın sahne performansının ardından Sibel Can sahne aldı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Vekili Ali Aslan, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan, Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Sibel Can'a, Menemen'e özgü hediyeler verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı