Narlıdere Yenilenen Güngören Caddesi hizmete açıldı

Yenilenen Güngören Caddesi hizmete açıldı

Paylaş
Yenilenen Güngören Caddesi hizmete açıldı

Yenilenen Güngören Caddesi hizmete açıldı

İZMİR'in Narlıdere ilçesinde Belediye'nin alt ve üst yapısını baştan sona yenilediği Güngören Caddesi'ni düzenlenen törenle hizmete açtı. CHP'li Narlıdere Belediye Başkan Ali Engin, "Üstyapı için yaptığımız çalışmalar kadar, altyapısıyla da örnek bir cadde oluşturduk" dedi.

Güngören Caddesi Yenileme ve Sağlıklaştırma Projesi kapsamında, caddenin altyapı ve kanalizasyon sistemi baştan sona yenilendi. Kaldırım ve parke taşları yenileri ile değiştirildi. Araç yolu ve park cepleri sil baştan düzenlendi. Aydınlatma sistemleri ve kent mobilyaları modernize edildi. İşletmelerin tenteleri tek tip olarak yenilendi. Cadde boyunca 100'ün üzerinde ağaç dikildi. Yenilen Güngören Caddesi bugün hizmete açıldı. Gün boyu süren açılış programı kapsamında, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda üretici kadınların hazırladığı gel emeği stantları kuruldu. Çocuklar için oyun alanları oluşturuldu. Cadde baştan sona balonlarla ve bayraklarla süslendi. Açılış kurdelesini Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, CHP'li Narlıdere Belediye Bakanı Ali Engin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler ile kesti. Açılışın ardından, bando eşliğinde cadde turu atıldı. Esnafa nazar boncuklu duvar süsleri dağıtıldı. Caddenin karakol tarafındaki girişinde bulunan Atatürk büstü de yenilenmesinin ardından caddedeki yerini yeniden aldı.

'ÖRNEK BİR CADDE OLUŞTURDUK'

Narlıdere Belediye Başkanı Engin "Sağlıklaştırma çalışmaları ile daha modern ve işlevsel hale getirdiğimiz Güngören Caddesi'ni kullanıma açtık. Üstyapı için yaptığımız çalışmalar kadar, alt yapısıyla da örnek bir cadde oluşturduk. Metronun açılışından sonra Güngören Caddesi belki de İzmir'in en işlek alışveriş noktalarından biri olacak" dedi.

'EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKkÜRLER'

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, "Hem yayalar hem de esnafımız için nezih ve güzel bir cadde oldu. Yukarıköy'deki restorasyon çalışmalarının bitmesiyle, birbirini tamamlayan güzel bir aks oluşacak. Emek veren herkesi kutluyorum. İlçemize, esnafımıza hayırlı olsun" dedi. Çamtepe Mahalle Muhtarı Ali Bülbül ise "Pandemi ve yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen Narlıdere güzelleşmeye devam ediyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı