Torbalı Torbalı'da türküler merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur anısına seslendirildi

Torbalı'da türküler merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur anısına seslendirildi

Paylaş
Torbalı'da türküler merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur anısına seslendirildi

Torbalı'da türküler merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur anısına seslendirildi

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Torbalı ilçesinde, belediye tarafından 'Türkü Dolu Gece' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Torbalı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, türkülerini 2 gün önce doğum günü olan Torbalı'nın merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur anısına seslendirdi.

16 yıl önce merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından kurulma talimatı verilen Torbalı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 'Türkü Dolu Gece' adı altında dün gece düzenlenen etkinlikte sahne aldı. Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte koro, şef Yusuf Kemal Zülal eşliğinde birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Koro, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Konser sonrası sahneye çıkan Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, koro adına Şef Yusuf Kemal Zülal'e çiçek takdim etti. Tekin, konseri türkü dostu olan, aynı zaman da iyi de bir müzisyen olan ve iki gün önce de doğum günü olan merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'a armağan ettiklerini söyledi.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de konserin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak, ""16 yıl önce Türk Halk Müziği Korosunun kurulması talimatını vererek sanata ve sanatçıya destek veren efsane başkanımız, değerli dostum İsmail Uygur'u bu akşam söylenen türküler ile bir kez daha rahmetle andık" dedi.

Torbalı'da 10 yıl belediye başkanlığı yapan evli, 2 çocuk babası İsmail Uygur, geçen 19 Nisan'da solunum yetmezliği şikayetiyle kaldırıldığı hastanede 57 yaşında yaşamını yitirmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı