Kahramanmaraş 75 milyon liralık köprünün kirişleri yerleştiriliyor

75 milyon liralık köprünün kirişleri yerleştiriliyor

Paylaş
75 milyon liralık köprünün kirişleri yerleştiriliyor

75 milyon liralık köprünün kirişleri yerleştiriliyor

Ömer kOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçen ay vefat eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın isminin verildiği köprünün kirişlerinin yerleştirilmesine başlandı. Şehrin iki yakasını birleştirecek olan köprü, 75 milyon liraya mal olacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, köprü ve bağlantı yolundaki çalışmaları yerinde inceledi. Şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak 210 metre uzunluğundaki köprü ile 5 kilometrelik bağlantı yolundaki çalışmaların aralıksız devam etiğini belirten Güngör, köprünün kirişlerinin yerleştirilmeye başlandığını ve en kısa sürede bağlantı yoluyla birlikte halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Köprü ve bağlantı yolunun Önsen ve Kurtlar bölgesi için büyük önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Güngör, şöyle devam etti:

"210 metre uzunluğunda köprü ve yaklaşık 5 kilometrelik bağlantı yolu inşa ediyoruz. Zemin dolgu çalışmalarımız önemli ölçüde tamamlandı. Köprü imalatında da çok önemli bir aşamaya geldik. Projemiz kapsamında Sır Barajı üzerinde inşa ettiğimiz 7 ayaklı köprüde önemli bir aşamaya geçildi. Ekiplerimiz ayaklar arası kiriş montajına başladı. İnşallah en kısa sürede bu projemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Tabi Kahramanmaraş’ın yeni gelişim bölgesi Önsen ve Kurtlar. Bu bölgede Tekke Kentsel Dönüşümü kapsamında TOKİ tarafından yeni konutlar inşa ediliyor. Yaklaşık 60 bin nüfusu barındıran bu bölgemizde gelecekte 150 bin kişilik bir yerleşim öngörüyoruz. Bu çalışmamız da bölgeye ulaşımı önemli ölçüde kısaltacak ve aynı zamanda Madalyalı Kavşak üzerindeki trafik yükünü de hafifletecek."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı