Kahramanmaraş Başkan Güngör, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Başkan Güngör, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Paylaş
Başkan Güngör, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Başkan Güngör, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gazetecilerle bir araya gelerek göreve geldiği günden bu yana yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Bugüne kadar 1 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Güngör, "Ben bu şehri çok seviyorum. Şehrimiz için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile buluştu. Hazırladığı 2019'dan 2022'ye başlıklı bir sunum ile basının karşısına çıkan Güngör, ilk olarak göreve geldiği günden bu yana yaptıklarını anlatarak başladı. Göreve gelince mali yapıyı disipline edip öncelik olarak belirledikleri yol ve su ihtiyacını süratle karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Güngör, bir yandan da yerel kalkınma odaklı yaptıkları projelerle şehrin her türlü potansiyeline katma değer kazandırıp, doğal, yerel ve kültürel mirasları için eylem planları yaptıklarını ve bu çalışmalarda da ciddi bir mesafe kat ettiklerini söyledi.

Tarihi Maraş Kalesi'nin restorasyonunu şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında tamamlayarak ziyarete açtıklarını belirten Güngör, şöyle devam etti:

"Burada bütüncül bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Acemli Camii ve Maraş Kalesi arasındaki tarihi alanda da dönüşüm gerçekleştireceğiz. Burada otopark sorunu var, bunu da çözmüş olacağız. Elbette bu çalışmalar Ulu Camii ve Tarihi Kapalı Çarşı’mızı da kapsıyor. Kapalı Çarşı’mızda da hamdolsun cephemizi siluete yakışır bir hale getirdik. Kurtuluş destanı yazdığımız bu alanda bir 'Bayrak yolu' da hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

"100 KONUTU HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK"

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklinde yapılan aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş İl Özel İdare Binası'nın yıkım çalışmalarının devam ettiğini, şehir meydanı projesinde de sona gelindiğini ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, Trabzon Caddesi’nde ve şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak için Sarayaltı Bağlantı Yolu projesinde kamulaştırma oranının yüzde 70’e yaklaştığını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Güngör, şöyle devam etti:

"Toplamda 3 bin konutluk 'Tekke kentsel dönüşümü' süreci devam ediyor. İlk etapta 1000 konutluk proje kapsamında, rezerv alanlarımızda Saçaklızade ve Kurtlar’da sosyal donatıları olan nitelikli konutlar, Mart ayında teslim edilmeye başlanacak. Büyükşehir Belediyesi olarak 100 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Yerinde dönüşümlerle ilgili de bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerle burada yatay mimari ve yeşil ağırlıklı, sosyal donatıların olduğu konutlar kazandırmak konusunda projemizi netleştiriyoruz. Nerede anlaşılmışsa burada konutları süratle yapmış olacağız. Önümüzdeki hafta bakanlık ziyaretimiz olacak. İnşallah projemizi de netleştirmiş olacağız."

"AKDENİZ'İN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ"

Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başlattıkları modernizasyon çalışmasının bitmek üzere olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 100 Milyon lira desteğiyle içinde tam olimpik yüzme havuzunun da yer alacağı 120 dönümlük alan üzerinde birçok spor dalına uygun bir spor kompleksi kazandıracaklarını kaydeden Güngör, "Kılavuzlu mevkiinde devam eden iki önemli projeye de değinen Başkan Güngör,“Kılavuzlu Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi. 70 Milyon TL’lik yatırımla 300 dönüm alan üzerine konumlanan projemiz Akdeniz Bölgesi’nin ise en büyük millet bahçesi olarak gösteriliyor. Kılavuzlu Barajı kenarında, yeşil alanları, yürüyüş yolları, kafe ve restoranları, halı saha, oyun ve spor alanları, amfi tiyatro ve göletiyle bu projemiz, şehrimize nefes aldıracak. Yine aynı bölgedeki Su Sporları Merkezi’nin de tahsisini aldık. Buraya inşallah yeni fonksiyonlar kazandırarak yüzer havuzuyla, birçok spor dalına uygun hale getireceğiz" dedi.

"2022'DE 1.25 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ"

Kahramanmaraş'ın büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu alanda yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı hayrettin Güngör, şunları söyledi:

"Yedikuyular’daki yatırımlarımız orada bu sezonda 500 bin ziyaretçiyi ağırlamamızı sağlayacak. Yeşilgöz’de çok ciddi bir çalışma hayata geçirdik, katma değerini artırdık. Ali Kayası Cam Seyir Terası projemizde süreç ilerliyor, 17 kilometrelik yeni yolu açtık, orada da kısa süre içinde inşa çalışmalarına başlayacağız. Yavşan Yaylamızda, Ilıca’da ve Döngel’de hamdolsun ulaşım sorununu çözdük. Ilıca’daki belediye hamamının yerini modern bir termal tesis alacak. 5 yıldız konseptinde yeni bir otel kazandırmış olacağız. Yine Ekinözü Sağlık Turizm Tesisi’miz tamamlanmak üzere, burası da bölgeye bir katma değer sağlayacak. Bu çalışmalarımız Kahramanmaraş’ımızı turizmde önemli bir yere taşıyacak. Kahramanmaraş’ımız için 3 yılda 1 Milyar TL’lik yatırım yaptık. 2022 yılı için de 1 milyar 250 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Ben bu şehri çok seviyorum. Şehrimiz için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz."

Yaklaşık 2.5 saat sürren sunumun ardından Başkan Hayrettin Güngör, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı