Kahramanmaraş Kahramanmaraş Emniyet Müdürü, sokak hayvanlarını besledi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü, sokak hayvanlarını besledi

Paylaş
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü, sokak hayvanlarını besledi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü, sokak hayvanlarını besledi

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanlarını besledi.
İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, pazar gününü kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına ayırdı. Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvan Hakları Büro Amirliği ekipleri ve hayvanseverlerle birlikte Hasancıklı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi karşısı ile Gaziantep-Kahramanmaraş kara yolu üzerindeki polis noktalarına giden Cebeloğlu, hayvanları elleriyle besledi. Cebeloğlu'na eşlik eden bir veteriner de hayvanları sağlık kontrolünden geçirdi. Hayvanların, Allah'ın dilsiz kulları olduğunu ve insanlar gibi onların da yaşama hakkı olduğunu belirten Cebeloğlu, herkesi sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet etti. Kentte hayvanlara yönelik ihlallerde emniyetin ilgili biriminin hemen harekete geçip gerekli adli ve idari süreci başlattığını kaydeden Cebeloğlu, şöyle devam etti:
"Çok şükür Kahramanmaraş'ta da bu noktada duyarlılık hızla artmakta. Çok küçük bireysel hadiseler dışında çok sık hayvan haklarıyla ilgili sorunlar intikal etmiyor. İntikal ettiğinde de bu amaçla Asayiş Şube Müdürlüğü uhdesinde oluşturulmuş Çevre, Doğa ve Hayvan Hakları Büro Amirliğimiz hem ilgili mercilere intikal ettiriyorlar hem de gerekli idari cezaları uyguluyorlar. Bu çalışmalarımız devam edecek. Özellikle kış aylarında bu hayvanlarımızın beslenme ihtiyaçları da artmakta. Bu nedenle bunların hem sağlıklarını kontrol etmek hem de aç kalmamalarını sağlamakla her insan yükümlüdür. Çünkü dünyamızı güzelleştiren, birçoğumuza, çocuklarımıza arkadaşlık eden varlıklardır. Dolayısıyla sokakta, doğal ortamları içerisinde yaşayan hayvanlarımızı özellikle kış aylarında unutmamız gerekiyor. Bu faaliyetlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. Ayrıca ilimizde hayvan haklarıyla ilgili de sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı