Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 102'nci yıldönümü kutlanacak

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 102'nci yıldönümü kutlanacak

Paylaş
Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 102'nci yıldönümü kutlanacak

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 102'nci yıldönümü kutlanacak

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıldönümü coşkuyla kutlanacak. Kutlama programını açıklayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu yılki etkinlik temasını 'Korkma' olarak belirlediklerini, 12 Şubat’ta yapılacak törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katılacağını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, düzenlediği basın toplantısı ile 12 Şubat Kurtuluş Haftası'nda yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kurtuluş haftasında tiyatro, söyleşi, konser gibi pek çok etkinlik düzenleneceğini kaydeden Güngör, "İnşallah bu haftayı bizlere yakışır şekilde kutlayacağız. 12 Şubat tarihinde programımızda bir aksama olmazsa Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar da şehrimize teşrif edecek. O gün İnşallah tüm hemşehrilerimizin de katılımıyla Kutlama Haftası etkinliklerimizi tamamlamış olacağız" dedi.

Tüm şehirlerin kendine özgü tarihi olayları, kendilerine özgü hikâyeleri ve halk kahramanları olduğunu ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın verdiği kurtuluş mücadelesinin tüm şehirlere öncü olup yol gösterdiğini söyledi. Her yıl kurtuluş haftasında bir tema belirlediklerini belirten Güngör, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl 'İstiklal ilham verir' olarak belirlemiştik. Bu yıl ise kurtuluş haftası temamızı 'Korkma' olarak belirledik. Korkma, kelimesinin bizler için anlamı çok büyük. Avukat Mehmet Ali Bey, Âlem-i İslam’a Hitap Beyannamesi’nde Maraş halkına “Korkma! Üç beş Fransız seni yıldıramaz” diye sesleniyordu. Ayrıca Mehmet Ali Bey’in kaleme almış olduğu bu beyanname İstiklal Marşı’mıza da ilham vermiştir. Mehmet Akif Ersoy’da İstiklal Marşı’mıza ‘Korkma!’ diye başlamıştır. Bu vesileyle aziz ecdadımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak ve bunun bir bedeli varsa bunu ecdadımız ödemiştir. Bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum."

KISA ŞALVAR GÜREŞİ DÜNYA ŞAMPİYONASI DÜZENLENECEK

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında uluslararası etkinlikler de olacağını kaydeden Güngör, "Geçtiğimiz yıl ilk defa Kahramanmaraş’ımızda Türkiye Güreş Şampiyonası düzenledik. İnşallah bu kez 6 Şubat’ta Kısa Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Şampiyonayı izlemeye başta komşu illerimizden olmak üzere çok sayıda ziyaretçimiz gelecek. Birbirinden değerli sporcuların yarışacağı etkinliğin Kahramanmaraş’ımızın tanıtımında çok büyük rol oynayacağını ve şehrimizin turizm potansiyelini artıracağını düşünüyorum. İnşallah şehrimizde düzenlenen bu tür büyük organizasyonların sayısını artırarak şehrimizin turizm potansiyelini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı