Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ta esnaf ve fabrikalar Kovan'da buluşacak

Kahramanmaraş'ta esnaf ve fabrikalar Kovan'da buluşacak

Paylaş
Kahramanmaraş'ta esnaf ve fabrikalar Kovan'da buluşacak

Kahramanmaraş'ta esnaf ve fabrikalar Kovan'da buluşacak

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), kentteki fabrika ve esnafları Kovan ismini verdikleri e-ticaret uygulamasında bir araya getirecek. Projenin tanıtımını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dinçer, Kovan sayesinde hem esnafın ve fabrikaların online ortamda iletişme geçeceğini hem de uygulamayı kullanan vatandaşların ise satın almak istediği ürünü Kahramanmaraş'tan alabileceğini söyledi.

KMTSO, 2021 yılının son meclis toplantısını dün akşam Mehmet Balduk Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu 2021'de yaptıkları faaliyetleri yaptığı bir sunumla anlattı.

Daha sonra KMTSO tarafından geliştirilen e-ticaret uygulaması olan Kovan'ın tanıtımı yapıldı. Kovan'ı tanıtan KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dinçer, pandemide insanların giyim, yemek, ticaret gibi birçok alışkanlığının değiştiğini, bu çerçevede kendilerinin Kovan uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi. Kovan'ın hem Apple Store'da hem de Google Play Store'da kullanıma hazır olduğunu kaydeden Dinçer, uygulamada bir kurumsal kullanıcılar bir de bireysel kullanıcılar olmak üzere 2 seçenek olduğunu belitti. Fatih Dinçer, şöyle devam etti:

"Kurumsal kullanıcılar, firmalarınızın kendilerini tanıtacağı bir platform olacak. Fabrikaların, esnafımızın, mağazalarımızın bir altın rehberi de oluşmuş olacak. Kahramanmaraş'taki tüm fabrikalar, tüm esnafımız burada kendini tanıtabilecek. Bir diğer önemli kısım; firmalarımız sattıkları ürünleri, markaları, kategori bazlı sisteme girerek kendi ürünlerini tanıtabilecekler. Bu sayede şehrimizde hangi ürünler üretiliyor, hangi ürünler satılıyor bunları görebileceğiz. Firmalarımız, özellikle esnafımız yapmış oldukları kampanyaları burada duyurabilecekler. Aynı zamanda Fabrikalarımız esnaftan alışveriş yaparken buradan satın alma talebi oluşturacaklar, esnafımız da bunlara fiyat teklifi verebilecek. Fabrikalarımızla esnafımız tamamen online ortamda tanışabilecekler. Bireysel kullanıcılar ise satın almak istedikleri ürünleri şehrimizde kimler satıyor bunların listesini görebilecek ve direkt olarak iletişime geçebilecekler. Pandemi döneminde e-ticaret o kadar yaygınlaştı ki e-pazar yerlerinin uygulamalarına giriyoruz. Örneğin bir bebek arabası almak istediğiniz hemen e-ticaret sitelerinin uygulamalarına girip bakıyoruz. Bu uygulama sayesinde o bebek arabasını Kahramanmaraş'ta kimler satıyorsa ı firmaları görüp alabilecekler."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı