Kahramanmaraş Keşir: Kadınsız büyümeden bahsetmemiz mümkün değil

Keşir: Kadınsız büyümeden bahsetmemiz mümkün değil

Paylaş
Keşir: Kadınsız büyümeden bahsetmemiz mümkün değil

Keşir: Kadınsız büyümeden bahsetmemiz mümkün değil

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- AK PARTİ Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, büyük Türkiye hamlesinin kadınlarla olacağını belirterek, "Kadınsız bir büyümeden, kadınsız bir kalkınmadan bahsetmemiz mümkün değil" dedi.

Ayşe Keşir, 'Kadınlar ile büyük Türkiye yolunda' programı kapsamında Kahramanmaraş'ta kadın STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Keşir; kamu kurumlarının kadın istihdamın, kadın girişimciliği, kadının iş dünyasına katılımıyla ilgili teşvikleriyle ilgili kadınlar bilgilendirip, onları üretime dahil etmek olduğunu söyledi.

Bunu halka açık toplantılarla yaparken, toplantılara devlet teşviklerinden faydalanıp başarılı olan kadınları da dahil edip diğer katılımcılara örnek olmasını sağladıklarını kaydeden Ayşe Keşir, şöyle devam etti:

"Biz istedik ki, halka açık toplantılar yapalım gittiğimiz yerlerde, bütün kadınlar gelsinler, hükümetin bütün kurumlarının o ildeki temsilcileri olsunlar, kadınlar için ne tür teşvikler veriliyor, her kalem tek tek anlatılacak. Kahramanmaraş'ta bu teşvikleri alıp çok iyi kullanan örneklerle de tanışacağız. Ve istiyoruz ki salondaki diğer katılımcılara o kadınlar örnek olsun. Bizim her birimiz kendimiz gelip anlatabilirdik 'KOSGEB şu teşviki veriyor, TDK'den şunu alabilirsiniz' gibi anlatabilirdik ama bunun kafi gelmediğini Anadolu'da gördük. Kendi içinde yapan, değerlendiren kadınları görünce motivasyonu daha çok artıyor dinleyicilerin. Belki bugün salonda 500-600 kişi olacak ama biz sadece 500-600 kişiye anlatmak için yapmıyoruz. Biz istiyoruz ki, o şehirden ayrıldıktan sonra hem bizim teşkilatlarımız, hem sivil toplum kuruluşları bu fırsatları bütün kadınlara ulaştırsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sürekli söylediği gibi toplumun yarısını yok sayan bir kalkınma mümkün değil. Yani kalkınma, büyük Türkiye, büyük Türkiye hamlesi, büyük Türkiye üretiminden bahsedeceksek mutlaka bu, kadınlarla birlikte olacak. Kadınsız bir büyümeden, kadınsız bir kalkınmadan bahsetmemiz mümkün değil. Ve bunun için de mutlaka kadın üretiminin, kadın aklının kalkınma programlarına, üretimin farklı kalemlerine girmesi gerekiyor."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı