Kayseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Paylaş
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- CUMHURİYET'in ilanının 98'inci yıl dönümü Kayseri'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, geçit törenini ilgiyle izledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Şehmus Günaydın'ın tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda resmi geçit töreni düzenlendi. Törene, öğrenciler, askeri birlikler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Kayseri Vali Şehmus Günaydın, "Tarih boyunca istiklalimize ve istikbalimize yönelik her saldırı karşısında nice zaferler kazanan kahraman ecdadımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde çok büyük fedakarlık ve zorluklarla kazanmış olduğu Kurtuluş Savaşı sonucu sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98'nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gurunu ve coşkusunu yaşıyoruz" dedi.
Halk oyunları gösterisinden sonra yapılan resmi geçitte en çok alkışı askerler aldı. Türk bayraklarıyla törene katılan çocuklar kutlamalara renk kattı. Törende yapılan konuşmalar işitme engelliler için işaret dili ile yetkililer tarafından anlatıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı