Kayseri Başkan Büyüksimitci: İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ulaştık

Başkan Büyüksimitci: İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ulaştık

Paylaş
Başkan Büyüksimitci: İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ulaştık

Başkan Büyüksimitci: İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ulaştık

KAYSERİ,(DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ve en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık" dedi.
TÜİK mart ayı ihracat verilerini değerlendiren KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Mart ayı ihracatımız, bir önceki aya göre yüzde 19,88 artışla 378 milyon 468 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıla göre ilk üç aylık artışımız ise yüzde 16,85 oranında gerçekleşerek 951 milyon 163 bin dolar oldu. Yıllık bazda ise 33,31 oranında bir artışa sahibiz ki bununda hedeflerimiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Kayseri olarak yılın ilk çeyreğinde son derece başarılı bir performans gösterdiklerini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ve en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık. Yılsonu hedefimizi yakalamak için yükseliş ivmemizin devam ediyor olması lazım ki inşallah bu şekilde de devam ediyoruz. Yıllık yüzde 30’un üzerinde bir artışımız var. Buda yılsonu hedefimiz olan 4 milyar doları rahatlıkla yakalayıp, hatta bir miktarda geçeceğimiz anlamına geliyor. Ben ülke ekonomisine katkı sunan başta Kayserili sanayicilerimiz olmak üzere tüm ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı