Kilis Kilis'te, avukatlara 'aile hukuku uygulamaları' semineri

Kilis'te, avukatlara 'aile hukuku uygulamaları' semineri

Paylaş
Kilis'te, avukatlara 'aile hukuku uygulamaları' semineri

Kilis'te, avukatlara 'aile hukuku uygulamaları' semineri

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- KİLİS'te, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan tarafnıdan avukatlara yönelik, ''Aile Hukuku Uygulamaları' konulu seminer düzenlendi.
Baro Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Yargıtay olarak daha önce çok sayıda kararları olması halinde gelen benzer vakaları aynı içtihattı uyguladıklarını ifade ederek, “Bu yabancı unsurlu sorunlarda Türkiye’nin ciddi anlamda gündemindedir. Hukuki Uyuşmazlık bağlamında, Yargıtay’da en çok etkilenecek dairesi olarak Yargıtay 2.Hukuk Dairesidir. Çünkü eşeler arasındaki uyuşmazlık, gerek mal rejimleri bağlamında, gerek boşanma hukuku, nafaka bağlanması, soy bağı bağlamında, vesayet hukuku bağlamında, bunların tamamı bizim görev kapsamamız içerisindedir. Şimdi karşılığı bu zamana kadar olmayan, pek çok vaka dava olarak önümüze gelecektir. Bizde Türkiye’nin sosyolojik gerçeklerinin farkındayız. Kilis’te yüz bin nüfuslu bir kentte, 150 bin nüfuslu bir Suriyeli olduğu bir gerçektir. Tabiki bunların çok sayıda hukuki durumları olacaktır. Bunların başında boşanmalar, nafaka bağlanması olabilir. Doğan çocuklarla ilgili olarak, soy bağı ilişkileri olabilir. Bu klişelerin vesayet hukuku uygulanması gerekir. Bunların tümü milletler arası aile hukukunun konusu içerisindedir. Bizim önümüze henüz intikal etmiş, bire bir yabancı unsurlu, davalar içtihat oluşacak şekilde, gelmiş henüz bir dava yoktur. Dolayısıyla bir içtihatta oluşmamıştır. Böyle bir dava geldiği zaman yapacağımız işlem, bu şekilde yabancı unsurlu, hakkında ne türden bir karar vermemiz için kendi bünyemizde büyük heyet toplanır. Başkan ve tüm üyeler bir araya gelerek aldığı karar olur. Biz bu kararlara göre içtihatlar oluştururuz” dedi.

Seminere Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Kilis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Kilis Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, AK Parti Kilis İl Başkanı Mehmet Murat Karataş ile avukatlar katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı