Kırıkkale 'Hezarfen Orta Anadolu Projesi' ile KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verilecek

'Hezarfen Orta Anadolu Projesi' ile KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verilecek

Paylaş
'Hezarfen Orta Anadolu Projesi' ile KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verilecek

'Hezarfen Orta Anadolu Projesi' ile KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verilecek

Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Türk Patent ve Marka Kurumu, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) arasında imzalanan 'Hezarfen Orta Anadolu Projesi' protokolüyle 5 ilde 42 firmaya; bilinçlendirme, bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Türk Patent ve Marka Kurumu, AHİKA ve KKÜ'nün iş birliğinde hazırlanan 'Hezarfen Orta Anadolu Projesi'nin açılış töreni KKÜ Mavi Salon'da yapıldı. Törene, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türk Patent Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol ile birlikte Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinden firma yetkilileri katıldı.
Burada konuşan Vali Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale'nin savunma sanayisinin kalbi olduğunu, burada birçok şeyin üretildiğini ve üretilmeye de devam edeceğini belirterek, bu projeden de çok iş çıkacağını söyledi.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar ise, kurumlarının, sınai mülkiyet haklarıyla ilgili farkındalık, eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüğünü ifade ederek, "Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi de bu danışmanlık faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir proje. İnşallah bu projenin sonunda buradan yararlanacak birçok KOBİ'miz, yeni sınai mülkiyet başvuruları, patent, faydalı model, marka ve tasarım başvuruları yapabilecek" diye konuştu.
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da, "Teknolojik ürünleri ürettiğinizde ve ülke olarak ihracat ettiğinizde milli gelir yavaş yavaş artıyor. Makine ve imalat sektörü bu ülkenin en önemli ihracat kalemlerinden birisi. Bunun içinde motor görevi gören KOBİ'ler ön plana çıkıyor. KOBİ'lerin yetkinliğinin kazandırılması çok önemli. Şehrimiz ve üniversite olarak bu sayının artırılması için ne tür katkı yapmamız gerekiyorsa o katkıyı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Türk Patent Kurumu Başkanvekili Başpınar, KKÜ Rektörü Aslan ve AHİKA Genel Sekreteri Varol tarafından Hazerfen Orta Anadolu Projesi iş birliği protokolü imzalandı.
KOBİ'lerde yenilikçi bilinci yaygınlaştırmayı, fikri mülkiyet hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan proje kapsamında, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale ve Nevşehir'den 42 KOBİ'ye bilinçlendirme, eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı