Lüleburgaz Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Lüleburgaz'da

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Lüleburgaz'da

Paylaş
Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Lüleburgaz'da

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift Lüleburgaz'da

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-FRANSA'dan bisikletle yola çıkan Pantxika Goyhetche ile Frederic Lollit, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi'nde (LYMB) 2 gün konakladı.

Kurulduğu 2017 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından binden fazla bisiklet tutkunu gezgini ağırlayan LYMBA'nın son misafirleri Fransız çift Frederic Lollit ile Pantxika Goyhetche oldu. Bisikletleriyle 5 Eylül tarihinde Fransa'dan dünya turuna çıkan çift, dünyanın çevresini tamamen dolaştıktan sonra turunu tamamlayacak. Bu sırada geçtiğimiz hafta Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giriş yapan bisiklet tutkunu çiftin durağı LYMBA oldu.

Ülkesi Fransa'da LYMBA tarzı bir tesis olmadığını kaydeden gezginler, sınırlar açık olduğu sürece dünyanın tamamını gezmek istediklerini dile getirdi. Frederic Lollit Lüleburgaz'ı diğer gezginlerden duyduklarını belirterek, "Burayı hem merak ettik hem de böyle bir konaklamaya ihtiyacımız vardı. Burası insanı öncelikle boğmuyor. Fransa'nın kentleri gibi değil. Devasa yapılarla boğmuyor. Kentteki insanlar bizim dilimizi konuşamıyor, biz buradaki insanların dilini konuşamıyoruz ama gerçekten insanların yardımseverliği ve bize olan olumlu bakışlarını hissedebiliyoruz. Bunu yaşıyoruz da. Şehir merkezi de çok açık. İnsanların burada yürüyüş yapmaları, vakit geçirmeleri çok güzel. Kapalı olmayan, havadar bir şehir merkezine sahip olunması çok güzel. Bizi çok mutlu etti" dedi.


Öte yandan Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi, 2021 yılının ilk 90 gününün 45 gününde yabancı bisiklet tutkunlarının konaklamasına imkan sağladı. Tesiste tamamen ücretsiz bir şekilde konaklayabilen yerli ve yabancı gezginler yine ücretsiz bir şekilde banyo, tuvalet, mutfak ve çamaşır yıkama gibi imkanlardan rahatlıkla faydalanabiliyor.

Haberin Devamı