Kırşehir ‘Altın mart ve nisan ayında yükselişe geçecek’

‘Altın mart ve nisan ayında yükselişe geçecek’

Paylaş
‘Altın mart ve nisan ayında yükselişe geçecek’

‘Altın mart ve nisan ayında yükselişe geçecek’

Serhat ERDOĞAN/KIRŞEHİR,(DHA)- KIRŞEHİR'de kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, altın piyasasındaki son durumu değerlendirerek, “Vatandaşlarımız mart ve nisan ayına dikkat etsinler. Çünkü altın yükselişe geçecek” dedi.
Kuyumcu Ahmet Durukan, altın piyasasındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Durukan, "Merkez Bankasının faizi sabit tutmasıyla beraber dolara biraz düşüş yaşandı. Bu da Türkiye ekonomisine yansıdı. Altında düşüş yaşanmadı bunun sebebi ise altın dolar ve Euro gibi kağıt parçası değildir. Altın topraktan çıktığı için değerli bir yatırım aracıdır. Vatandaşları uyarıyoruz mart ve nisan ayına dikkat etsinler. Çünkü altın yükselişe geçecek. Haziran ayında ise altın dünyada çok değerli olacaktır” diye konuştu.
Altındaki ons fiyatlarına değinen Durukan, “Altının onsunun 2 bin 200 dolar bandında olacağını düşünüyoruz. Haziran ayı gibi bin 900 TL bandını geçecek altın onsu 2 bin 200 dolar olunca değer kazanmaya devam edecektir. Biz zamanında insanlara altına yatırım yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Yine bu uyarıyı yapmak istiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız düşünüp, yatırımlarını yapsın. Altın her zaman güvenli limandır” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı