Kırşehir Kırşehir POMEM'de 427 polis adayı mezun oldu

Kırşehir POMEM'de 427 polis adayı mezun oldu

Paylaş
Kırşehir POMEM'de 427 polis adayı mezun oldu

Kırşehir POMEM'de 427 polis adayı mezun oldu

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden (POMEM), 427 polis adayı mezun oldu.
Kırşehir POMEM'de düzenlenen mezuniyet törenine, Vali Hüdayar Mete Buhara, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sadık Gülecen, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kent protokolü, polis adayları ve aileleri katıldı.  Törende konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, polis adaylarını bugünlere getiren ailelerini tebrik ederek “Ülkemizin farklı yerlerinden Ahiler Diyarı Kırşehir'imize gelen ailelerimiz hoş geldiniz. Bu Aziz Millete hizmet etmek, bir onur olduğu gibi aynı zamanda çok yüksek bir mesuliyet, bir vebaldir. Mezun olan gençlerimizin hukuktan ayrılmadan, demokratik değerlere bağlı kalarak hizmet edeceğinden şüphemiz yoktur. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, vatan, millet ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi de rahmetle yad ediyorum” dedi.
Kırşehir POMEM Müdürü Ortaç Şekeroğlu ise, “Sizlerden en büyük beklentimiz sadece şerefli milletimizin ve büyük devletimizin polisleri olarak görev yapmanızdır. Öğrencilerimiz, vatan ve millet sevgisiyle yoğrularak, Türk milletinin milli manevi ve ahlaki değerlerini korumak için yetiştiriliyor. Siz değerli ailelerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da video konferansla bağlanarak, polis adayları ve ailelerine hitap etti. Konuşmaların ardından polis adayları silah başına geçerek, polis yemini etti. Tören, polis adaylarının keplerini fırlatması ile son buldu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı