Kırşehir 'Mücevher satışlarında artış yaşandı'

'Mücevher satışlarında artış yaşandı'

Paylaş
'Mücevher satışlarında artış yaşandı'

'Mücevher satışlarında artış yaşandı'

Serhat ERDOĞAN/KIRŞEHİR,(DHA)- KIRŞEHİR'de kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, mücevher satışlarını değerlendirerek, "Mücevher satışlarında düşüş yerine aksine artış yaşandı. Mücevher ve pırlantada yeni koleksiyonlar çıkıyor. Vatandaşların altın ve mücevher maliyetleri artmadan alışverişlerini hızlandırıp gerçekleştirmelerini istiyoruz" dedi.
Aydın Durukan Mücevherat işletmecisi Ahmet Durukan, mücevher satışlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Mücevher satışlarından memnun olduklarını belirten Durukan, "2021 yılında tüm kuyumcular Covid-19 salgını ile mücadele etti. İnsanlar evlerine kapandı ve tüketimde zorlanma yaşandı ama ona rağmen mücevher satışlarına olan talep azalmadı. 2022 yılında ise mücevher sektörü atağa geçti. Özelikle mücevher tercih eden kitle geri adım atmadı. Mücevherde işçilikleri ve maliyetleri sıfırladık. Sevgililer Günü yaklaşırken mücevher alan kesim, alışveriş yapmaktan hiç çekinmiyor. Bizlerde kuyucumlar olarak vatandaşlara satışlarda destek olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.
Mücevher satışlarında özel indirimler uyguladıklarını kaydeden Durukan, "Satışlar dolar üzerinden yapıldığı için bizde mücevherde kampanya olarak dolar kurunu 8 TL'ye sabitledik. Mücevher satışlarda düşüş yerine aksine artış yaşandı. İndirim vatandaşları memnun ediyor. Mücevher ve pırlantada yeni koleksiyonlar çıkıyor. Vatandaşların altın ve mücevher maliyetleri artmadan alışverişlerini hızlandırıp gerçekleştirmelerini istiyoruz. Yaklaşan Sevgiler Günü dolayısıyla tam hediyelik olabilecek hafif küçük taşlı kolyelerimizi ön plana çıkardık. Bu süreçte de devletten destek bekleyip, 3 taksit imkanının 12 taksite çıkarılmasını istiyoruz. 2022 yılını kuyumculuk sektörünün başarılı tamamlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı