Beyşehir Beyşehir Belediye Meclisi'nden İsrail'e tepki

Beyşehir Belediye Meclisi'nden İsrail'e tepki

Paylaş
Beyşehir Belediye Meclisi'nden İsrail'e tepki

Beyşehir Belediye Meclisi'nden İsrail'e tepki

Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA'da Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve toplantıya katılan Belediye Meclis üyeleri, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Beyşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, salgın önlemleri eşliğinde, Kültür ve Yaşam Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Adil Bayındır ve meclis üyeleri söz alarak İsrail’in Filistin’e alçakça yaptığı vahşet için tepki gösterdi. Yapılan toplantıda daha sonra ilçenin gündeminde yer alan maddeler görüşüldü.
Belediye Başkanı Adil Bayındır, Ortadoğu’da mazlum Filistin halkına yapılanları ibretle, hayretle, nefretle ve kinle kınadıklarını belirtti. Bayındır, şunları söyledi:
''Hemen dibimizde Ortadoğu’da Filistin’de yapılanları ibretle, hayretle, nefretle ve kinle izliyoruz. Yapılanlar ne insanlığa nede başka bir inanca sığar. Minicik yavruların üstüne düşen roketlerin ortalığa savurduğu kol ve bacak parçalarını gördüğümüz zaman kin ve nefret duyuyoruz. Şu nettir; mahzunu ezenler zalimdir! İslam birliği Türkiye Cumhuriyeti devletinin liderliğinde inşallah çizdiği yolda ilerleyip bir araya gelir ve bu dünyaya bir ders verir. İnancımız gereği bu konuda hiçbir şüphemiz yoktur. Bizi sabrımızla sınamasınlar. Bizler fetih ve zaferlerle nam salan Büyük Osmanlı Devletinin torunlarıyız. Ben buradan İsrail denilen alçakların Filistin üzerine Ortadoğu’da yardırdıkları bu bombaların inşallah tez zamanda kendilerinin başına dönmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum. Bütün herkes hangi milletten olursa olsun Müslümanların buradan ders çıkartması gerekmektedir. Değerli arkadaşlar gün dünyadaki Türk İslam medeniyetlerinin açtığı yolda hep birlikte yürüme günüdür. Bir olmanın yolu çalışmaktan ve omuz omuza vermekten geçer. Filistin’deki dindaşlarımıza, yavrularımıza ve kadınlarımıza yapılan bu zulmün son bulması adına buradan İsrail alçaklarını kınıyorum. Son olarak, Arap halkının da aklını başına alması gerekir. Anlatmak istediğim şu; bizim baktığımız penceren bakmalarını istiyorum.''
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı