Konya Büyükelçiler, Konya’ya hayran kaldı

Büyükelçiler, Konya’ya hayran kaldı

Paylaş
Büyükelçiler, Konya’ya hayran kaldı

Büyükelçiler, Konya’ya hayran kaldı

KONYA,(DHA)- KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 40 ülkeden gelen büyükelçi ve yabancı misyon temsilcilerini Konya’da ağırladı. 
 Konya’da 9-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın tanıtım programına katılan büyükelçiler ve yabancı misyon temsilcileri, aileleriyle birlikte şehri  gezdi.
İki günlük ziyaret programı çerçevesinde Konya Büyükşehir Stadyumu, Tropikal Kelebek Bahçesi, Kalehan Ecdat Bahçesi, Konya Bilim Merkezi, Mevlana Müzesi, Alaeddin Camii, Karatay Medresesi ve Konya Panaroma Müzesi’ni gezen heyet,  sema gösterisi de izledi. Büyükelçiler, Alaaddin Camii Sultanlar Türbesi’nde her cuma yapılan temsili nöbet değişimine de katıldı.  
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sizleri Konya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu şehir güzel insanların şehridir. Bu şehri, şehir yapan insanlarının güzelliğidir. İnşallah siz kıymetli büyükelçilerimizin de vesilesiyle Konya’mız dünyanın her köşesinde güzel sözlerle hatırlanmaya devam edecek. İnşallah İslami Dayanışma Oyunları’nı da birlik içinde başarıyla gerçekleştireceğiz. Konya olarak her yönüyle buna hazırız.” dedi.
 Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Pēteris Vaivars, Konya’nın çok güzel bir şehir olduğunu yaptıkları ziyarette gördüklerini belirterek, özellikle Konya Stadyumu’ndan çok etkilendiklerini kaydetti. Vaivars, “İslami Dayanışma Oyunları’nın harika olacağını ve başarıyla geçeceğini düşünüyoruz.” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI 

Haberin Devamı