Merkez Karatay Belediyesi, 'şivliliği' yaşatmak için geleneksel etkinlikler düzenledi

Karatay Belediyesi, 'şivliliği' yaşatmak için geleneksel etkinlikler düzenledi

Paylaş
Karatay Belediyesi, 'şivliliği' yaşatmak için geleneksel etkinlikler düzenledi

Karatay Belediyesi, 'şivliliği' yaşatmak için geleneksel etkinlikler düzenledi

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)- KARATAY Belediyesi, 'şivlilik' geleneğini yaşatmak için ilçe genelinde etkinlik düzenledi. Katılanlara şivlilik ikram edildiği etkinliklerde, Meddah Osman Bozdemir, geleneksel oyunlarla çocuklara keyifli anlar yaşattı.
Konya’nın en eski ve en anlamlı geleneklerinden biri olan şivlilik gününe Karatay Belediyesi Kent Konseyi düzenlediği etkinliklerle geleneğe katkıda bulundu. Şivliliğin çocuklar için ayrı bir heyecan yarattığını söyleyen Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Üç Aylar’a girilmiş olmanın sevinci, hepimizi mutlu ediyor. Konya şehir kültüründe önemli bir yer tutan ve nesilden nesile aktarılan 'Şivlilik' de bu mutluluğumuza ayrı bir heyecan katıyor. Bugün Konya’mızın her yerinde ayrı bir sevinç vardı. Şehrimizin tamamına yayılan bu coşku hiç bitmesin inşallah. Bizler de bu coşkuya katkı sunmak adına çocuklarımızı belediyemizde ağırladık. Ardından Karatay Kent Konseyimiz, ilçemizin birçok noktasında çocuklarımıza 'Şivlilik' ikram etti. Yine onlar için özel düzenlediğimiz etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya gayret ettik. Bizler de onlarla bir araya gelerek keyiflerine ortak olduk. Çocukların hatırlandığı, mutlu edildiği aynı zamanda da birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği bu güzel kültürün geleceğe aktarılması için üstümüze düşeni yapmaya devem edeceğiz. Çünkü çocuklarımız gönlümüzün en özel yerindeler.” diye konuştu.
Konya'da Hicri takvime göre üç ayların başladığı recep ayında Regaib Kandili günü sabahı çocuklar, kapı kapı dolaşıp evlerden çikolata ve gofret gibi şekerleme ürünü topluyor. Çocukların bu etkinliğine de 'Şivlilik' adı veriliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı