Merkez Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Çatalhöyük'ü inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Çatalhöyük'ü inceledi

Paylaş
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Çatalhöyük'ü inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Çatalhöyük'ü inceledi

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)-KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin  Türkiye’deki en önemli karşılama merkezlerinden biri olacağını belirtti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 9 bin yıllık yerleşim yeri Çatalhöyük’te başlatılan  'Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Altay, Konya’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tek eser olan Çatalhöyük’ün tanıtılmasında ve Konya’nın turizmden aldığı payı geliştirip ekonomiye katkı sağlaması için yapılan karşılama merkezinin önemli olduğunu belirtti.

“GELEN TÜM ZİYARETÇİLERİN İHTİYAÇLARI BURADA KARŞILANACAK”

 Altay, “Konya’mızda UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan tek eser olan Çatalhöyük’ün canlanması, özellikle gelen turistlerin karşılama alanıyla ilgili sorunlarının çözülmesiyle için önemli bir adım attık. Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla tanıtım ve karşılama merkezimizin temelini atmıştık. Şu anda inşaatımız hızla devam ediyor. 4 bin metrekarelik alanda gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiği, kafeteryaların ve özellikle sergi alanlarının olduğu Türkiye’ye örnek bir iş yapıyoruz. Tamamen ahşaptan yaptığımız bu bina; Türkiye’deki en önemli karşılama merkezlerinden biri olacak. Çatalhöyük’ün varlığına yakışır bir iş ortaya koymaya çalışıyoruz. İnşallah yılsonuna kadar tamamlayıp gelen ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. Böylece Çatalhöyük Konya’nın önemli turizm alanlarından biri haline gelecek. Çumra’mıza, Konya’mıza hayırlı olsun.” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI 

Haberin Devamı