Merkez Konya Büyükşehir Belediyesinde metaverse toplantısı

Konya Büyükşehir Belediyesinde metaverse toplantısı

Paylaş
Konya Büyükşehir Belediyesinde  metaverse toplantısı

Konya Büyükşehir Belediyesinde metaverse toplantısı

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)-KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metaverse toplantısı düzenledi. Başkan Altay, 3 boyutlu sanal ortamda gerçekleştirilen toplantıda, “Hemşehrilerimizin yönetime katılımının artırılması amacıyla metaverse alanında planladığımız diğer uygulamaları da hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  metaverse toplantısında belediye yöneticileri ile buluştu.   Altay, “Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla belediyecilik hizmetlerinin her alanında teknolojinin sağladığı imkânlardan en yüksek düzeyde faydalanmaya devam edeceğiz.” dedi.
BAŞKAN ALTAY, “TEKNOLOJİK GELİŞMELERE KAYITSIZ KALMIYORUZ”

 Altay, “Teknolojik gelişmelere hiçbir zaman kayıtsız kalmıyoruz. Teknolojinin imkânlarından yararlanarak şehrimizin geleceğini planlıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Metaverse çalışmalarına başladığını ilk kez Barcelona Dünya Akıllı Şehir Kongresi’nde duyurmuştuk. Şehrimizin yarınlarına değer katacak önemli yatırımları Metaverse’te ilk kez değerlendirdik. Toplantıda bir takım verilerin blok-zincir altyapısında tutulduğu uygulamaya sanal gözlükler ile giriş yaptık. Belediye yöneticisi arkadaşlarımız, dijital toplantı odasına seçtiği avatarlar ile katılarak normal ekranda sunum yaptılar, video ve sunum gösterimi gerçekleştirdiler. Ayrıca, yürütmekte olduğumuz bazı projelerimizin 3 boyutlu tasarımlarını da inceleme imkânına sahip oldular” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı