Kula 'Duru da arkadaşları gibi parka gitmek istiyor'

'Duru da arkadaşları gibi parka gitmek istiyor'

Paylaş
'Duru da arkadaşları gibi parka gitmek istiyor'

'Duru da arkadaşları gibi parka gitmek istiyor'

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)-MANİSA'nın Salihli ilçesinde yaşayan Hatice-Mehmet Ali Sağlık çifti, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan 2 yaşındaki bebekleri Duru Sağlık'ın Zolgensma gen tedavisi olabilmesi için Valilik'ten alınan izinle başlattıkları yardım kampanyasına destek istedi. Anne Hatice Sağlık, "Duru da arkadaşları gibi parka gitmek istiyor" dedi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan ev kadını Hatice Sağlık (46) ile fabrika işçisi Mehmet Ali Sağlık (44) çiftinin, 2 yaşındaki kızları Duru Sağlık'a henüz 6 aylıkken genetik ve ölümcül bir kas hastalığı olan SMA Tip 1, teşhisi konuldu. Ailesi, Avrupa ve ABD'de tek doz olarak uygulanan 32 milyon 832 bin 800 lira Zolgensma gen tedavisi için yardım kampanyası başlattı. Duru bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için başlatılan bağış kampanyasına Manisa Valiliği tarafından resmi izin verildi. 40 kişilik gönüllü bir ekibin de mücadele ettiği bu kampanya kapsamında, Manisa ve ilçelerinde programlar ve mini konserler düzenlenerek, programlardan elde edilen gelirler de Duru bebeğin kampanyası için kullanılıyor.

'BAŞINI SABİT TUTAMIYORUM'
Kızının Avrupa'da Zolgensma gen tedavisi alabilmesi için Manisa Valiliği'ne yapılan müracaatın olumlu sonuçlandığını belirten Anne Hatice Sağlık, kızının çok acı çektiğini söyledi. Bir an önce bir yardım eli uzatılmasını istediğini dile getiren anne Sağlık, "Biz koşup oynamak istiyoruz, parka gitmek istiyoruz. Bir yeri acıyacak diye kızımı kucağıma alamıyorum. Kızımı hiç kucağıma alamadım biliyor musunuz? Duru da kucağıma gelmek istiyor ama ben çok korkuyorum, bir yeri incinecek diye. Kızıma bir söz verdim. Elbet bir gün güneş bizim için de doğacak. El verin bize, kol gerin bize. Gönüllülere ihtiyacımız var. Duru'ya el olun, ses olun, elinden tutun, kızımızın umudu olun. Yalvarıyorum kurtarın bizi bu makinelerden" dedi.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı