Kula Freni tutmayan TIR gemi motoru taşıyan konvoydaki araçlara çarptı: 2 yaralı

Freni tutmayan TIR gemi motoru taşıyan konvoydaki araçlara çarptı: 2 yaralı

Paylaş
Freni tutmayan TIR  gemi motoru taşıyan konvoydaki araçlara çarptı: 2 yaralı

Freni tutmayan TIR gemi motoru taşıyan konvoydaki araçlara çarptı: 2 yaralı

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Kula ilçesinde, freni tutmadığı ileri sürülen bir TIR, önce bir hafif ticari araca, ardından da konvoydaki gemi motoru taşıyan bir TIR'a çarpıp refüje çıktı. Kazaya neden olan TIR şoförü ile çarptığı hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı.
Kaza, bugün saat 15.30 sıralarında İzmir-Ankara karayolu Kovukdere rampalarında meydana geldi. Kula'dan İzmir yönüne giden Hasan Fatih Eşme'nun kullandığı 43 KM 737 plakalı TIR, iddiaya göre frenlerinin tutmaması sonucu aynı yöne giden gemi motoru taşıyan konvoya eşlik eden Selvet Şen yönetimindeki 34 ABG 485 plakalı hafif ticari araca, arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kontrol çıkan TIR, önce gemi motoru taşıyan TIR'a ardından çarptı, ardından da refüje çıkarak durabildi. TIR'ın çarptığı hafif ticari araçta yol kenarına savruldu. Kazada TIR şoförü Eşme ile hafif ticari araç sürücüsü Şen yaralandı. Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralı tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Konvoyun güvenliği sağlayan jandarma ekip minibüsünün ise şans eseri TIR'ın altında kalmaktan kurtulduğu öğrenildi.
Öte yandan; kaza nedeniyle İzmir-Ankara karayolunda trafik bir süre tek şeritten sağlandı. Kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra trafik 1 saat sonra normal seyrine döndü. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı