Manisa 'STREAM İt Up!' projesi yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı törenle yapıldı

'STREAM İt Up!' projesi yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı törenle yapıldı

Paylaş
'STREAM İt Up!' projesi yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı törenle yapıldı

'STREAM İt Up!' projesi yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı törenle yapıldı

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA) - MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve kurucusu olduğu STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan, 'STREAM It Up!'  projesinin yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı, törenle gerçekleşti.

MCBÜ ve kurucusu olduğu STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş kurum olarak yer aldığı, ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenerek hayata geçen 'STREAM It Up!' projesinin yüz yüze eğitim aşamasının kapanışı, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleşti.
Kapanış Törenine, Vali Yaşar Karadeniz'in yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Roger Cohen, proje ekibi, proje eğitmenleri ile 81 ilden gelen bilim elçisi öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan tören, 'STREAM It Up!' Projesi ile ilgili hazırlanan Klip gösterimi ile sürdü.
ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Roger Cohen, "ABD Büyükelçiliği kamu diplomasi bölümünde görevli arkadaşlarım ve ben, STREAM It Up projesi ile gurur duyuyoruz. Projenin büyük bir başarıyla tamamlandığını görmek mutluluk verici" diye konuştu.
81 ilden gelen bilim elçilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Ataç, “Uzun ve seçici bir mülakatın ardından öğrencilerimizin ilk karşılaştığı aşama yoğun bir İngilizce eğitimiydi. Ardından multidisipliner bir eğitim olan çevrimiçi STEM aşamasına geçildi. Üçüncü aşamasında yabancı ve Türk hepsi alanında uzman bilim insanları ve girişimcilerle söyleşiler yer aldı. Dördüncü ve son aşamasında ise yüz yüze teknik ve teorik STEM Eğitimi ile kültürel ve tarihi geziler gerçekleştirdik. Aldığınız eğitimin çıktılarının hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Tören projede emeği geçenlere teşekkür belgesi takdimi ve bilim elçilerine katılım belgelerinin verilmesinin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı