Derik Derikli 15 Temmuz şehidi Mahmut Eşit, kabri başında anıldı

Derikli 15 Temmuz şehidi Mahmut Eşit, kabri başında anıldı

Paylaş
Derikli 15 Temmuz şehidi Mahmut Eşit, kabri başında anıldı

Derikli 15 Temmuz şehidi Mahmut Eşit, kabri başında anıldı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yıl dönümünde, darbe girişimi sırasında şehit olan işçi Mahmut Eşit ile diğer şehitler mezarları başında anıldı.
İstanbul’da lokantada çalıştığı sırada darbe girişimine tepki göstermek için çıktığı sokakta  darbeci askerler tarafından şehit edilen Mahmut Eşit, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yıldönümünde kabri başında anıldı. Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ali Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mert Özbilek, siyasi partilerin temscileri ve şehit yakınları Şehit Mahmut Eşit ve diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti. Şehitlik ziyaretinin ardından Şehit Eşit’in Küçükpınar Mahallesinde oturan yatalak ve görme engelli annesi Barika Eşit(73) ziyaret edilerek, şehidin Türk bayrağıyla çerçevelenmiş fotoğrafı hediye edildi. Barika Eşit, devletin kendisini yalnız bırakmadığını ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kaymakam Çakır’ın kendisine ‘anne’ diye seslenmesinden mutlu olduğunu söyledi.
Şehit Mahmut Eşit’in kardeşi Hüseyin Eşit de, “Darbe girşimi, halkın ve devletimizin direnişi ile bertaraf edildi. Şehitlerimiz destan yazdılar. Onların mekanları cennettir. Onlar hiçbir zaman ölü diyemeyiz” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberin Devamı