Mardin Mardinli kapıcı deniz mercanı buldu

Mardinli kapıcı deniz mercanı buldu

Paylaş
Mardinli kapıcı deniz mercanı buldu

Mardinli kapıcı deniz mercanı buldu

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)- MARDİN'de bir apartmanda kapıcılık yapan Mahmut Çelik, 10 yıldan beri hobi amaçlı doğada bulduğu ilginç taş ve fosilleri topluyor. Birbirinden ilginç 100’ün üzerinde deniz canlısı fosilini elinde bulunduran Çelik, boş zamanlarında doğada gezerek taş ve fosilleri aramaya devam ediyor.

Mardin Merkezde Artuklu Üniversitesinin yanında bulunan boş bir alanda fosillerin olduğunu tespit eden Mahmut Çelik, bölgede geniş çaplı arama yaptı. Çelik, uzun uğraşlar sonucu bir fosil buldu. Fosili topraktan yıkayarak temizledikten sonra Deniz Mercanı fosili olduğunu fark etti. Deniz Mercanı fosili yaklaşık 15 kilo ağırlığında. Kapıcı gencin bulduğu taş ve fosiller, evinin bir odasında sergiliyor.

'BOŞ ZAMANLARIMDA FOSİLLERİ TOPLUYORUM'

Kapıcılık işinin yanı sıra boş vakitlerinde hobi amaçlı Mardin'e özgü taş ve fosilleri topladığını ifade eden Çelik, "Mardin'e özgü taşlar buluyorum. Söz konusu Mardin'in jeolojik keşiflerini yapmaya çalışıyorum. Dağa çıkarken, söz konusu Mardin'de keşfedilmemiş bir mercan taşını bulduk. Biz Mardin merkezde Üniversiteye yakın bir yerde fosil yataklarının olduğu yeri tespit ettik. Bu tespitten sonra toprak altında böyle fosile benzer bir noktayı bulduk. Onu yıkadıktan sonra bir mercan taşının olduğunu kesinleştirdik. Buda Mardin'e özgü olduğu kanaatine vardık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı