Midyat Babasının okuduğu okulun onarımını yaptı

Babasının okuduğu okulun onarımını yaptı

Paylaş
Babasının okuduğu okulun onarımını yaptı

Babasının okuduğu okulun onarımını yaptı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- ALMANYA'da yaşayan işadamı Aydın Baş, babasının okuduğu Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Bağlarbaşı Köyü'ndeki ilkokulu sosyal sorumluluk gereği tadilatını yaparak iç ve dışını boyattı.

Şehir merkezinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Şehmus Altunkaynak tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde okulun dışı, derslikleri ve koridorları, lavaboları, kütüphanesi baştan sona yenilenerek öğrencilere hazır hale getirildi. Okulun bir bölümüne ihata duvarı yapıldı. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da, tadilat çalışmalarının yapıldığı okulu gezerek, eğitime katkı sunmalarından hayırsever işadamı Aydın Baş ve Köy Muhtarı Şehmus Altunkaynak'a plaket ve teşekkür belgesi verdi. Okulda ders gören öğrenciler ise tamamen yenilenen okullarına girdiklerinde hissettikleri mutluluğu teşekkür ederek ifade ettiler.

Burada bir açıklama yapan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, "Bu köyde doğmuş büyümüş Aydın beyin rahmetli babası adına okulun ihtiyaçlarını gidermek için bakım onarım çalışmaları yaptı. Okulu ihata duvarı yapıldı. ben kendilerine teşekkür ediyorum bu örnek davranışları için. Vefalı olmaları çok önemlidir. kendileri yurt dışında yaşamalarına rağmen bura ile olan alakalarını sürdürüyorlar. diğer vatandaşlarımıza, diğer hayırseverlerimize örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. Köy Muhtarı Şehmus Altunkaynak da, "Köylümüz Aydın Baş'ın destekleriyle okulumuzun bakım ve onarımını yaptık, tüm eksiklerini giderdik. Okulumuz öğrencilerimiz için bizler için çok önemli. Okulumuzun onarımını üstlenen Aydın Baş'ın babası da bu okulda eğitim görmüştü. Çocuklarımızın güzel şartlarda eğitim görmeleri için tüm bu çalışmalar yapıldı. Çocuklarımıza hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı