Midyat Midyat'ta 210 öğrenci, kütüphaneye kavuştu

Midyat'ta 210 öğrenci, kütüphaneye kavuştu

Paylaş
Midyat'ta 210 öğrenci, kütüphaneye kavuştu

Midyat'ta 210 öğrenci, kütüphaneye kavuştu

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesine bağlı Budaklı Köyü ilk ve ortaokulunda okuyan öğrenciler, kütüphanelerine kavuşmasıyla büyük sevinç yaşadı. Kütüphanesi olmayan ve 210 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Budaklı Köyü İlk ve Ortaokulu'nun kullanılmayan bir bölümü, Ebru Gündeş Fan Kulübü'nün desteğiyle bakımı yapılarak, 2 bin kitaplı kütüphaneye dönüştürüldü.

Midyat ilçesine bağlı, kütüphanesi bulunmayan kırsal Budaklı Köyü İlk ve Ortaokulu'nun kullanılmayan bir bölümü, kütüphane yapılması için Ebru Gündeş Fan Kulübü'nün çalışmasıyla onarıldı. Boya badanası yapılan ve onarılan bölüm, temin edilen masa, sandalye ve kitap rafları ile donatıldı. Bölüm, daha sonra satın alınan ve hayırseverlerin bağışladığı 2 bin kitaplı bir kütüphaneye dönüştürüldü.

Sanatçı Ebru Gündeş'in adının verildiği kütüphanede, Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere hikaye ve çeşitli türlerde kitaplar bulunuyor. Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Okul Müdürü Şeyhmus Tarkan, öğretmen ve öğrenciler ile davetlilerin katılımıyla kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcıların kütüphaneyi gezip incelemelerde bulunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, daha sonra öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Sanatçımıza gönül veren vatandaşlarımızın bir şekilde onun hayrına böyle güzel mekanlar açması bizleri de gururlandırdı. Buradaki kardeşlerimiz de sizlerin vesilesiyle hem Ebru hanıma olan ilgisi artacaktır hem de bunların eğitimlerine katkı sağlaması açısından da bizim için çok anlamlı oldu. Tekrardan Ebru Gündeş ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Köy okullarımızda bu ortamlara çok ihtiyaç var. sanatçılarımızın bu tür etkinliklere vesile olması çok anlamlıdır. tekrar çok teşekkür ediyorum."dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da, "Her dönem kitap ciddi bir ihtiyaçtır, ama köyler için daha büyük bir ihtiyaçtır. Bizler bu tarz sosyal projelerle artık köydeki çocuklarımıza da, öğrencilerimizi de kendi köylerinde kitaba ulaşma ve kütüphaneden faydalanma imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu da büyük oranda başardık. Bu konuda bizler destek olan, bunu bizler için gerçekleştiren Ebru gündeş Fan Kulübü'ne ve Ebru hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimize ve köyümüze hayırlı olsun" dedi.

6. sınıf öğrencisi Aylin Akıncı, "Okulumuzda yeni bir kütüphane açıldı. Bu kütüphane için çok sevindik. hem arkadaşlarım yerine hem de kendim için çok sevindim. artık arkadaşlarımız ve bizler için bir okuma alanı oldu burası. kitap okuduğumuz zaman dersleri daha iyi dinleyebiliyoruz, zihnimiz açılıyor. ve bu kitap okumanın sonucunda ben avukat olmak istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı