Ömerli Mardin'de ergoterapi sınıfı açıldı

Mardin'de ergoterapi sınıfı açıldı

Paylaş
Mardin'de ergoterapi sınıfı açıldı

Mardin'de ergoterapi sınıfı açıldı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT, (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ'ın ninesi Latife Altındağ adına yaptırdığı Özel Ergoterapi sınıfı Cumhuriyet İlkokulu'nda törenle hizmete açıldı.

Ömerli ilçesinde açılan ergoterapi sınıfında, başta otizm, gelişim geriliği sorunları olmak üzere dikkat eksikliği, konuşma güçlüğü, özel öğrenme becerileri gibi sağlık sorunları olan 6-14 yaş aralığındaki çocuklara eğitim veriliyor. Sınıfta, oluşturulan trambolin, tırmanma duvarı, şekil yansıtıcı ve salıncak gibi terapatik ürünler eşliğinde eğlendirilerek eğitim veriliyor. Sınıfta, duyu bütünleme eğitimi, denge, ince motor becerileri, günlük yaşam becerileri ile görsel motor kontrol, görsel uzaysal algılama, dikkat, oryantasyon, planlama ve yazı yazma eğitimi gibi akademik becerileri de içeren algısal becerilerin kazandırılması ile çocukların toplumsal entegrasyonları sağlanıyor.

'BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM İÇİN ÖZELDİR'

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, "Bütün çocuklar bizim için özeldir, ama özel çocuklarımız için sağlıklı, gelişmelerine katkı sunacak bir sınıf düşündük. Bunu da rahmetli baba annem adına o sınıfı düzendik. Bu sınıf Mardin'imizde bir ilk. Bu sınıf çocuklarımızın eğitim hayatına, sağlıklarına katkı sunacaktır" dedi.

Okul Müdürü Mahmut Cırık, "Ergoterapi sınıfımızı açtık. Diğer ismi ise duyu bütünleme sınıfıdır. Burada özel çocuklarımıza eğitim verilecek. Ergoterapi sınıfımız hem görselliği hem de uygulanan eğitim açısından bir çok imkana sahip. Sınıfta oluşturulan özel alanlarla çocuklar eğlenerek eğitim görüyor ve günlük yaşamlarında daha uyumlu hale geliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı