Çamlıyayla 'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinliği Çamlıyayla’da gerçekleşti

'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinliği Çamlıyayla’da gerçekleşti

Paylaş
'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinliği Çamlıyayla’da gerçekleşti

'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinliği Çamlıyayla’da gerçekleşti

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin 'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinlikleri yeniden başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin pandemi öncesi 'Haydi Birlikte Yürüyelim' sloganı ile başlattığı 'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinlikleri normalleşme süreciyle birlikte yeniden başladı. Çamlıyayla ilçesinin Korucak Mahallesi’nden başlayan doğa yürüyüşü Darıpınarı Mahallesi Karageçit Baraj Göleti’ne varılmasıyla son buldu. 7 kilometrelik yürüyüşe 55’i kadın olmak üzere toplam 67 doğasever katıldı.
Duyurusu yapıldığı andan itibaren Mersinliler tarafından büyük ilgi gören doğa yürüyüşü etkinliğine her yaştan vatandaş katıldı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, etkinlik sayesinde Mersin’in doğal güzelliklerini görme fırsatı yakalarken, temiz havada sosyalleşme imkanı da buldu. Büyükşehir tarafından eski Mezitli Belediyesi karşısı, Forum AVM bağlantı köprüsü altı ve Tarsus Kültür Merkezi’nden kaldırılan ücretsiz servislerle etkinliğin başlangıç noktasına götürülen doğaseverler, 7 kilometrelik uzun bir yürüyüşün ardından Darıpınarı Mahallesi Karageçit Baraj Göleti’ne vardı. Varış noktasındaki mesire alanında dinlenen doğaseverlere içecek ve sıkma ikram edildi.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli Rıfat Gürbüz, Mersinlileri doğa ile buluşturmak için 'Doğa Bizi Çağırıyor' etkinliklerini düzenlediklerini belirterek, "Çok beğenilen bir etkinlik. Özellikle kadınlarımız pandemi süresinde en çok yıpranan kesim oldu. Bu tip gezilerle sosyalleşiyorlar. Görmedikleri yerlere arkadaşlarıyla katılıp hoşça vakit geçiriyorlar.Ayrıca sağlık yürüyüşü yapmış oluyorlar. Bunlar tabii insanlarımızı mutlu ediyor” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı