Erdemli Çocuklarda dijital bağımlılığa karşı oyun terapisi

Çocuklarda dijital bağımlılığa karşı oyun terapisi

Paylaş
Çocuklarda dijital bağımlılığa karşı oyun terapisi

Çocuklarda dijital bağımlılığa karşı oyun terapisi

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN’de Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde oluşturulan ‘Oyun Terapi Merkezi’nde sosyolog ve psikologlar çocuklarla birebir ilgileniyor.

Dijital bağımlılığın yan etkilerinden olan, öz güven kaybı, sosyal kaygı, öfke kontrolü ve hiperaktivite merkezde yürütülen çalışmalarla ortadan kaldırılıyor. Erdemli Belediyesi Aile ve Kadın Danışma Merkezi’nde görevli Sosyolog Zeynep Karaoğlan, çocuklarda dijital bağımlılığa karşı Oyun terapisi çalışmasını yürüttüklerini, oyun terapileri ile dijital bağımlılığı en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Karaoğlan, “Dünyada ve Türkiye’de insanlar pandemiden dolayı kapanma sürecine girdiler. Bu da insanların dijital mecralara yönelmesine sebep oldu. Dijital mecralara yöneldiğimiz zaman çocuklarımızda farklı farklı davranış bozuklukları ortaya çıktı. Bizler oyun terapisi ile birlikte bu davranış bozukluklarını giderebilmek için dikkat çalışmaları yapmaktayız. Grup terapileri ile birlikte onların çocuklarla olan iletişimlerini güçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
DİJİTAL BAĞIMLILIK HAYATIMIZI ETKİLİYOR
Çocukların gelişim sürecinde, ‘dijital bağımlılığın’ olumsuz etkisine dikkat çeken Psikolog Beyza Tekin bu süreçte ailelere büyük görev düştüğünü ifade etti. Psikolog Tekin, “Pandemiyle başlamasıyla birlikte hepimiz evlere kapandık, bizimle birlikte çocuklar da evlere kapandılar. Çocuklarımızda dijital bağımlılık ortaya çıktı. Bu da bizim bu süreçte gözlemlediğimiz gelen danışanlarımızdan gözlemlediğimiz, akademik başarıda düşüklüğe, sosyal ilişkilerde bozukluğa sebep oluyor. Biz de burada yenmek için çocuklarımıza oyun terapisi üzerine çalışmalar yapıyoruz. Hem dikkatlerini toplamaları için hem daha uzun süre bir şeylere odaklanabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Dijital bağımlılık hayatımızın birçok alanını etkiliyor. Hem sosyal ilişkilerimizi etkiliyor, akademik başarıları etkiliyor, bunları etkilememesi için ilerde de öfke kontrol problemine yol açmaması için aslında burada velilerimizin burada önlem alması çok önemli. Çünkü buraya geldikleri bir saat ama evde sürekli velilerimizle birlikteler onların aldıkları önlem çok daha önemli bizim için” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı