Erdemli Erdemli'de çocuklar Kar Şenliği'nde eğlendi

Erdemli'de çocuklar Kar Şenliği'nde eğlendi

Paylaş
Erdemli'de çocuklar Kar Şenliği'nde eğlendi

Erdemli'de çocuklar Kar Şenliği'nde eğlendi

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Erdemli ilçesinde belediye tarafından karne hediyesi olarak düzenlenen Kar Şenliği'nde bir araya gelen çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi.
Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kar Şenliği’nin 3'ücüsü, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirildi. Toros Dağları’na giden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma ile kamyonlara karları yükledi. Çocuklar için gece mesaisi yapan ekipler, 70 kamyon karı sahildeki meydana getirip çocuklar için kayak pistleri hazırladı. Kar Şenliği’nin olmazsa olmazı sucuğun pişirim işlemi için ise alanda mangallar kuruldu. Sucuk ekmek ikramından, karsambaca, sıcak çorbadan çaya varıncaya kadar birçok ikram ziyaretçilere ikram edildi. Genç müzik gruplarının sahne aldığı şenlikte ise çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi.
Tatilde çocukları karla buluşturduğu için mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalıştıklarını ifade etti. Deniz ve karın buluşmasına dikkat çeken Başkan Tollu, "Erdemli ’de üçüncüsünü izah ettiğimiz kar şenliğini düzenliyoruz. Binlerce gencimiz tatilde olması dolayısıyla gençlerimizi zaten kar şenliğinde buluşturmamızın gayesi de bu. Gençlerimiz şu anda hem yarıyıl tatillerini en güzel şekilde değerlendirmeleri ve onlara bir tatil hediyesi olarak sunduğumuz kar şenliğinde şu anda sucuk ekmek gençlerimize ikram ederek aynı zamanda karın güzelliğini hep birlikte gençlerimizle birlikte yaşıyoruz. Erdemli’de 30 km yukarıya gittiğimizde şu anda bir metrede kar var aynı zamanda. Tamamı Erdemli sınırları içinde bu güzelliklerin, şu anda denizin, kumun, güneşin yanında bir de Erdemlimizi karla buluşturduk. Özellikle tatilde kara gidemeyen gençlerimiz için karı gençlerimizin ayağına getirdik" diye konuştu.
Öte yandan şenlik, çocukların ve vatandaşların müzikli eğlencesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı