Gülnar Atalık Gülnar nohudunda hasat zamanı

Atalık Gülnar nohudunda hasat zamanı

Paylaş
Atalık Gülnar nohudunda hasat zamanı

Atalık Gülnar nohudunda hasat zamanı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayında çiftçiye tohum desteği sağladığı atalık Gülnar nohutların ilk hasadı gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yürütülen proje kapsamında Nisan Gülnar ilçesi Bereket, Şeyhömer ve Dayıcık mahallelerindeki 23 üreticiye 5’er dekar alanda olmak üzere 60’ar kilo, toplamda da 1380 kilo atalık tohum desteği verildi. Yine her üreticiye 500 gram olmak üzere toplam 11,5 kilo zirai ilaç desteği sunuldu. Atalık Gülnar nohudunun ilk hasadı, törenle yapıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
'VATANDAŞI KALKINDIRMA PROJELERİ'
Törende yaptığı konuşmada birlikte hareket etmenin önemine değinen Başkan Seçer, tarımda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini, bunlardan birinin de atalık tohum desteği olduğunu belirtti. Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi kapsamında 60 üreticiye 25’er küçük baş hayvan verdiklerini, bu üreticilerden 6’sını Gülnar’dan seçtiklerini belirten Başkan Seçer, “Her birine 25 hayvan, 1 yıllık yem ve aşısı. Bu yıl yine 60 üretici. 4’ünü Gülnar’dan seçtik” dedi.
Seçer, projeden geçen yıl 26 kadın üreticinin faydalandığını, bu yıl bu sayının 34’e ulaştığını belirterek, “Bu bacım belediyeden 25 hayvan alıyor, bunun üretimini çoluğuyla, çocuğuyla yapıyor. Belediyenin desteğiyle bir hayvancılık işletmesi sahibi oluyor. Bizim yaptığımız projeler vatandaşı kandırma projeleri değil, vatandaşı kalkındırma projeleri. Böyle baştan savma belediye proje yapıyor, destek veriyor diye proje yapmıyoruz. Yine yeni bir proje bu yıl başladı. Dağıtımını da yaptık. 100 aileye her birine 100 kaz yavrusu, civcivi dağıttık. Yemlerini de veriyoruz. Yetiştiricilerimiz hayvanları yetiştirdiği zaman bize satacaklar” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı