Gülnar Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Paylaş
Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Gezende Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR, (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Gülnar ilçesinde, kanyon içerisinde akan turkuaz renkli göl turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Kent merkezine 190, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Gezende mahallesinde bulunan Gezende Kanyonu’na araç park alanından yaklaşık 1 kilometre yürüyerek ulaşılabiliyor. Ermenek çayı üzerinde yer alan berrak suyu etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlayan kanyon, ziyaretçilerine doğa yürüyüşü ve kamp imkanı sunuyor.
Mersin Valiliği öncülüğünde, Gülnar Kaymakamlığı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Gülnar Belediyesi ile birlikte yürütülen ‘Gülnar İlçesi Turizm Destinasyonu’ çalışmasında ön plana çıkarılan Gezende Kanyonu’nun turizme açılması için çalışmalar sürüyor. Kanyonun Tabiat Parkı ilan edilmesi için başvuru yapıldı.
Kanyonu ziyaret eden Göktürk Kaeataş, “İnanılmaz bakir kalmış bir güzelliği var. Bu muhteşem kanyona ulaşmak biraz zor, fakat turkuaz mavisi suya bir kere atladığınızda iyi ki geldim diyorsunuz. Herkesi bu eşsiz güzelliği görmeye davet ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı