Gülnar Gülnar’da kuş üzümü  hasadı başladı

Gülnar’da kuş üzümü  hasadı başladı

Paylaş
Gülnar’da kuş üzümü  hasadı başladı

Gülnar’da kuş üzümü  hasadı başladı

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR (Mersin), (DHA)-MERSİN'in Gülnar ilçesinde, ülke ihtiyacının yüzde 75'ini karşılayan kendine has tadı ve aroması ile bilinen kuş üzümünün (kişniş) hasadı başladı.

Gülnar'da iklim ve toprak seçiciliği özelliğine sahip olduğu için ilçenin sadece 5-6 mahallesinde yetişen kuş üzümünde üreticileri, hasat heyecanı sardı. İlçeye bağlı Üçoluk, Çukurasma, Tozkovan, Kurbağa, Konur mahallelerinde 500-600 üretici ile 8500 dekar alanda üretimi yapılan kuş üzümünde bu yıl yaklaşık 1400 ton rekolte bekleniyor.
Üçoluk mahallesinde Kaymakam Yunus Emre Bayraklı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Nazım Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Er ve üreticilerin katılımıyla hasat şenliği gerçekleştirildi.
Hasatta konuşan ilçe kaymakamı Bayraklı, “Ülkemiz ihtiyacının yüzde 75’ini karşıladığımız kuş üzümü üretimi hasadının açılışını yaptık ve kuş üzümü bağına girerek yılın ilk ürünlerini topladık. El ile tek tek toplanan ve inci tanesi gibi kıymetli olan kuş üzümü hasadının yöremize bereket getirmesini diliyor, hem üreticimize hem de kooperatifimize bol kazançlı bir dönem diliyorum” dedi.
Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Ünüvar, "Üretim kadar paketleme ve eleme tesisinin de önemli olduğu için el birliğiyle ilçemize kuş üzümü paketleme tesisnii kazandırdık, kuş üzümümüzü bu sayede tüm dünyaya daha iyi tanıtacağız, pazarlayacağız. Gülnar’da üretim yapan, bu üretimde emeği geçen herkesle bir arada olmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz bu ilçenin toprağına, havasına, suyuna bağlıyız. Tüm derdimiz bu topraklardaki verimi, bereketi artırmak, üreticimize destek sağlamak. Gülnar Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Tüm üreticilerimize bereketli kazançlı bir sezon diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından üzümler hasat edildi.


FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı