Gülnar Taşhanlı kadınlar, kendi ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Taşhanlı kadınlar, kendi ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Paylaş
Taşhanlı kadınlar, kendi ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Taşhanlı kadınlar, kendi ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Murat SÖZERİ/Mut(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Tarihi Taşhan'da kendi ürettikleri ürünleri satan kadınlarlar hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de ilçe ekonomisine destek oluyor.
Mut ilçesinde Tarihi Taşhan'daki Kadın Üretici Pazarı'ndaki kadınlar, kendilerine ait bağ ve bahçelerinde zeytin, zeytinyağı ve kayısı gibi ürünleri satıyor. Kadınlar, hem kendi hem de ilçe ekonomisine katkı vermeyi sürdürüyor. Karadenizli olduğunu evlilik nedeniyle 20 yıl önce Mut'a gelerek yerleştiğini belirten 1 çocuk annesi 50 yaşındaki Fatma Isbaha, "İlkokul mezunuyum. Uzun süredir tarımla çiftçilikle uğraşıyorum. Karadenizliyim. Sadece bağ, bahçe ve ev olarak devam eden hayatım ara sıra hediyeliklerle sürüp gidiyordu. Biz üretici kadınlar olarak burada birleştik, 1 yılı geçti burada Taşhan'dayım. Daha sonra gördüm ki sosyalleşiyorum, bu bana iyi geliyor" dedi.
'ÜRÜNLERİMİZ KENDİ BAĞIMIZ, BAHÇEMİZDEN'
Kendilerine ait bağ ve bahçelerinde zeytin, zeytinyağı ve kayısı ürettiklerini Mut'taki tüm ürünlerin yapımının ellerinden geldiğini sözlerine ekleyen Fatma Isbaha, "Salçamızı yapıyoruz, bahçemizin kenarında narlarımız var. Onları kaynatarak ekşisini yapıyoruz. Buna benzer incir kurutuyorum. İncirle zeytinyağını buluşturup kür yapıyorum. Salamura zeytin, tarhana, el kırması zeytin yaparak tüketicilere sunuyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı