Merkez İŞKUR projesiyle kendi işinin sahibi oldu

İŞKUR projesiyle kendi işinin sahibi oldu

Paylaş
İŞKUR projesiyle kendi işinin sahibi oldu

İŞKUR projesiyle kendi işinin sahibi oldu

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de İŞKUR'un 'Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi' kapsamında hibe desteğiyle aldığı 8 inekle sütçülük yaparak hayalini kurduğu işe kavuşan Süleyman Kaçmaz, ailesini geçimini sağlarken hedef de büyüttü. 
İşlediği bir suç nedeniyle 12 yıl hapis cezası alarak cezasını tamamlayan Süleyman Kaçmaz’ın hayatı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkililerince İŞKUR'un 'Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi' hakkında bilgi verilmesiyle değişti.
Kulak Mahallesi'nde yaşayan Kaçmaz, ailesinden öğrendiği süt sığırcılığı ile ilgili iş kurabilmesi için gerekli sermayeyi hibe desteğiyle sağlayabileceğini öğrendikten sonra İŞKUR'a başvurdu. Girişimcilik eğitimi almasının ardından hazırladığı süt sığırcılığı projesini sunan Kaçmaz, beklediği mutlu haberi aldı. Projesi kabul edilen eski hükümlü, İŞKUR hibesiyle 8 inek alarak evinin bahçesinde kurduğu ahırda süt üretimine başladı. Kaçmaz, hem bakımını yaptığı hem de sütünü sağıp sattığı inekler sayesinde geçimini sağlıyor.
Kaçmaz, "Devletimize bu projelerle kendi işini kurma desteği verdiği için çok teşekkür ederim. Şu anda kendi işimin patronu oldum. Eski hükümlüler de mutlaka başvuru yapsınlar onlar da kendi işlerinin patronu olsunlar, ailelerinin geçimini sağlasınlar. 8 inekle başladım şu an 22 ineğim var. İşlerimi geliştirip şarküteri açmayı planlıyorum" diye konuştu.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu da Süleyman Kaçmaz’ı iş yerinde ziyaret etti. Kutlu, kurum olarak özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerin iş gücüne dahil olmaları amacıyla iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı gibi hizmetleri sunduklarını söyledi. Kutlu, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini kaydetti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı