Merkez Kanser farkındalığı için ağaçlara ponpon astılar

Kanser farkındalığı için ağaçlara ponpon astılar

Paylaş
Kanser farkındalığı için ağaçlara ponpon astılar

Kanser farkındalığı için ağaçlara ponpon astılar

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi Örgülü Sokakta 'Kanserle Savaş Haftası' dolayısıyla düzenlenen ‘Bir Örgü Bir Umut’ etkinliğinde, kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak ağaç dallarına renkli ponponlar asıldı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldığı etkinlikte kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak ağaç dallarına renkli ponponlarda asıldı. Ressam Sibel Aklamus tarafından açılan resim sergisinin de gezildiği etkinliğe katılanlara, kanserle mücadele konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Kanserden korunma teşhis ve tedavisi konusunda farkındalığın artırılması, insanların bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte bir süre önce ağabeyi Necati Tarhan’ı bu hastalıktan kaybeden Başkan Tarhan’ın yaptığı konuşma duygu dolu anlara sahne oldu. Türkiye’de yapılması gereken çok fazla şey olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Her birimizin çok yakınını kanserden vefat etmiştir. Hastanede yatanlar var, çocuklarımız var onlara zaman zaman moral destek amaçlı etkinlikler yaptık tabii herkesin sahip çıkması gerekir. Sadece belediyelerin desteği yetmiyor, kanseri sadece gününde gündeme getirmek kuşkusuz yetmez. Diğer günler içinde aynı şey geçerli. Otizm Gününde Otizmi anmak hiçbir şey ifade etmez. Yazmak, çizmek hiçbir şey ifade etmiyor. ‘Ne yapıyorsunuz’ diye sormak lazım çevremizdeki insanlara, iş insanlarına. Herkesin el atması gerekiyor. Sizin gibi gönüllü olan insanların sayısını arttırmak gerekir, problem burada. Hepimiz duyarlı olmalıyız, vatandaş olarak da. Bu tür günlerde birçok insanın gönüllü olarak bu çalışmalara katılması gerekir, eksik tarafımız bu ama en iyi yine de Mezitli’de. Herkesin kişilerin, kurumların, sosyal duyarlılık göstermesi gerekiyor ancak bu şekilde büyüyebiliriz” dedi.
Başkan Tarhan, “Hastanede yatan, evinde şifa bekleyen herkese acil şifalar diliyorum. Ama ailelerinin de çok acı çektiğini biliyorum hepsine acil şifalar diliyorum. Umarım bizde ileri ülkeler seviyesine geliriz. Türkiye’de konuşulacak ve yapılacak çok şey var. Belediyelere düşen çok fazla görev var. Hepsine birden çözüm bulmamız tabii ki zor. Ama elimizin yettiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Güzel tarafları var, hüzünlü tarafları var bu çalışmaların. Bunun gibi bir dizi engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, cezaevinde kader mahkumları var, kanserliler var. Down Sendromlu çocuklarla çalışma yaptık, ben her yerde söylüyorum gerçekten bu insanlara minnettarım onları tanıdığım için çok mutluyum. Bu kadar vücut olarak kimyasını insana geçiren bir başka canlının olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.
Her zamanki gibi Mezitli’nin güçlü, sahalarda çalışan kadınlarının farkını ortaya koyduğuna belirten Mezitli Kent Konseyi başkanı Sibel Gelbul ise “Kadınlarımız gönüllü olarak, çağımızın en büyük sorunu olan kansere dikkat çekebilmek amacıyla çok özel bir çalışmaya imza attılar. Simgesel renkli pomponları yaptılar ve Mezitli belediyemizin emektarlarıyla beraber taktılar.Mezitli Kent Konseyi olarak KETEM komitesiyle Mezitli’de tüm şehirde, tüm kırsalda bin kadınımızın kanser taramasını gerçekleştirdik. İki sene önce hedef beş yüz dedik ama hedef bine kadar çıktık. Her şeyden önemlisi kanser dünyada en tehlikeli hastalık, korkmamak lazım, bizim KETEM taramasını yaptığımızda karşılaştığımız en büyük sorun korkuyoruz, haberimiz olmasın, korkunun ecele faydası yok. Bin kadından kırk tanesinin erken teşhisini sağlamakla ilgili lokomotif görev üstlendik. Çünkü biliyoruz ki erken teşhis hayat kurtarır” ifadesini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı