Merkez Mersin’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlama çalışmaları başladı

Mersin’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlama çalışmaları başladı

Paylaş
Mersin’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlama çalışmaları başladı

Mersin’in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlama çalışmaları başladı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğinde 'Mersin’in Kurtuluşu’nun 100'üncü Yılı Kutlama Çalıştayı' düzenlendi.
Pandemi koşullarına uygun şekilde düzenlenen çalıştayda, 3 Ocak 2022’de Mersin’in kurtuluşunun 100'üncü yılına özel yapılacak etkinlik programının oluşturulması ve ayrıntılarının belirlenmesi için tanıtımlar yapıldı. Özgürlük mücadelelerinde 100'üncü yılın önemli bir sembol olduğu belirtilen çalıştayda, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak program ve etkinliklerin her yıldan daha yaygın, daha akılda kalıcı ve bu uğurda can veren aziz şehitlerin anısına yakışır olması gerektiğinin vurgusu yapıldı.
Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, 3 Ocak 2022’de 100'üncü yıl dönüme yaraşır bir kutlama yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Mersin’in Kurtuluşu’nun 100'üncü yılı 3 Ocak 2022 yılında kutlanacak. Çeyrek, yarım ve tam asır zaman dilimlerinde kutlanan her şey önemlidir. Hele bir de kazanılmış özgürlük mücadelesi ise eğer kazandığınızın paylaşılması ve bu heyecanı yeniden yaşamak, yeni nesillere aktarmak, bunu zihinlerde iz bırakacak şekilde kutlamak başlıca bir görev olur. Onun için biz de Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde Mersin’in Kurtuluşu’nun 100'üncü yılını görkemli bir şekilde, akılda kalacak bir şekilde ayrıntılarını da planlayarak kutlamak istedik. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz şu anda. Hepiniz tarihe tanıklık etmek üzere buradasınız ve belki de bu yeni çalışmaların başlangıcı olacak.”
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı