Mut 80 aileye arazi

80 aileye arazi

Paylaş
80 aileye  arazi

80 aileye arazi

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT (Gelir Getirici Tarla/Taşınmaz) Delice Sakız Rehabilitasyon Projesi kapsamında, ilçeye bağlı Selamlı Mahallesi’nde hak sahipleri için kura çekim töreni düzenlendi.
Törene; ilçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, 120 hektarlık alanda 80 vatandaşın projeden yararlanacağını belirterek, "Selamlı Mahallemizde başlattığımız projelerin devamı gelecek. Güzel projelerle sizlerle olacağız" dedi.
İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl'de, “İnşallah gelir getirici projeler burada bir başlangıç olur ve devamı da gelir. Sizler bizim ülkemizin teminatısınız, temelisiniz. Sizler varsanız, bizler varız. Bu devlet var, bu bayrak var. Sizler de ürettikçe varsınız. Hepimiz ürettikçe varız. Sizler için inşallah bu gelir getirici ürünler, hem aileniz için hem memleketimiz için iyi olur hem iaşeniz, geliriniz olur. Üretmeyi istediğiniz için, ailenizle birlikte nesil boyunca bu projenin bereketini yaşarsınız” diye konuştu.
Selamlı Mahallesi Muhtarı Şevket Tanyeri ise, arazilerin köylülerine hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından köy nüfusuna kayıtlı ve köyde ikamet eden 80 vatandaş için kura çekilerek, proje kapsamında kişi başına 4-6 dönüm arasında arazi sahiplerini buldu.
Projeyle yabani zeytin ve sakız ağaçlarının aşılanması ve boş olan yerlere dikim yapılarak verimli ormana dönüştürülmesinin amaçlandığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı