Mut Başkan Altunok: Çevremizi kirletmeyelim

Başkan Altunok: Çevremizi kirletmeyelim

Paylaş
Başkan Altunok: Çevremizi kirletmeyelim

Başkan Altunok: Çevremizi kirletmeyelim

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-SİLİFKE Başkanı Sadık Altunok, deniz sahili ve Göksu Irmağı kenarında artan çevre kirliliğine dikkat çekerek, "Çevremizi kirletmeyelim, evimizin içini nasıl temiz tutmaya özen gösteriyorsak bu özeni çevre için de göstermeliyiz" dedi.
Özellikle yaz aylarında artış gösteren nüfusla birlikte çevre kirliliğinin de arttığını belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gece-gündüz çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Türkiye’nin en güzel doğasına, tarihine ve denizine sahip bir ilçede yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Altunok, "Yaz ayları ile birlikte artan nüfusumuzla birlikte deniz sahilinde ve Göksu Irmağı kenarında çevre kirliliği de önemli oranda artmaktadır. İlçemize gelen tatilcilerin yanı sıra günübirlik tatile gelen vatandaşlarımız da bu sahillerimizi bilinçsizce kirletmektedirler. Silifkemiz'i korumak, kollamak ve gelecek nesillerimize aktarmak bizlerin görevidir. Çevremizi kirletmeyelim, evimizin içini nasıl temiz tutmaya özen gösteriyorsak bu özeni çevre için de göstermeliyiz. Kentimizi, doğamızı, tarihi yerlerimizi ve sahillerimizi kirletmeyelim. Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir. Hep birlikte duyarlı olursak çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha temiz bir Silifke ve dünya bırakabiliriz. Bize emanet olarak bırakılan çevremizi ve doğamızı hep birlikte koruyup gözetelim. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu unutmayalım. Yaşadığımız şehrin daha yeşil ve yaşanabilir olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı