Mut Mut Karacaoğlan ve Kayısı Festivali başladı

Mut Karacaoğlan ve Kayısı Festivali başladı

Paylaş
Mut Karacaoğlan ve Kayısı Festivali başladı

Mut Karacaoğlan ve Kayısı Festivali başladı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Geleneksel olarak düzenlenen Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 60.'sı Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda açılış töreniyle başladı.
Festival açılışına; İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çevre ilçelerin belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker, festivalin özünde sevgi ve kardeşliğin olduğunu belirterek, "Festivalimizin adından da anlaşılacağı gibi iki tane değer birisi Karacaoğlan. Karacaoğlan'ın bütün şiirleri aşk üzerinedir, doğa üzerinedir, sevgi üzerinedir. Karacaoğlan Mutludur. İyiki Karacaoğlan'ın ilçesinde doğmuşuz ve iyiki Karacaoğlan'ın kültürüyle yetişmeye çalışayoruz. Diğeri de kayısı. Sofralık kayısı da Türkiye'nin yüzde 85'ine hitap ettiğimiz, Türkiye ortalamasında tek sahip olan ilçe olmaktan da mutlu ve gururluyuz" dedi.
Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl ise ilçenin bereketli topraklar üzerinde bulunduğunu kaydederek, "Neslimiz bize kültürün sanatın tarihin coğrafyanın berekrrin içiçe olduğu bu güzel toprakları emanet bırakmış. Buna sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteriler sundu, Kayısı Yeme  Yarışması düzenlendi, kayısının suyla buluşması ve bolluk bereketi betimleyen Dilek Havuzuna protokole katılanlar tarafından kayısı döküldü.
Festivalin gece bölümünde Grup Volkan ve Kıraç, Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda ücretsiz halk konseri verecekler.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı