Silifke Altunok’tan eğitimcilere çağrı

Altunok’tan eğitimcilere çağrı

Paylaş
Altunok’tan eğitimcilere çağrı

Altunok’tan eğitimcilere çağrı

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-SİLİFKE Belediye Başkanı Sadık Altunok, eğitimcilere çağrıda bulunarak, "Bilim merkezimiz eğitim için güzel bir fırsattır, değerlendirelim" dedi. 
Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Taşucu Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi'ni öğrencilerle birlikte gezdi. Başkan Altunok, gezi sırasında eğitimcilere çağrıda bulunarek, eğitim-öğretim alanında eşsiz bir fırsat olan bilim merkezinden tüm öğrencilerin faydalanması gerektiğinin altını çizdi.
Bilim merkezinin çocuk ve gençler için çok güzel bir fırsat olduğunu belirten Belediye Başkanı Altunok tüm öğretmen ve öğrencileri Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi'ni görmeye davet etti. Başkan Altunok, merkezde hizmete açtıkları kütüphanenin öğrenci ve gençlere hizmet verdiğini dile getirerek, "Bilim merkezimizi öncelikle öğretmenlerimizin görmesini arzu ediyorum. Sonrasında da öğretmenlerimiz öğrencilerimizi bu bilim merkezine yönlendirsinler. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin bilim merkezinde muhteşem çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bugün ülkemizin birçok ilinde dahi olmayan bu merkezi biz Silifke Belediyesi olarak hizmete açtık. İlçemiz ve bölgemizde yaşayan gençlerimiz ve çocuklarımız bu bilim merkezimizden mutlaka faydalanmalıdır. Bu merkezi hizmete açmamızın başlıca sebepleri arasında eğitime destek olmak, bilime meraklı gençlerimizin belki de yıllarca keşfedilmeyecek yeteneklerini ortaya çıkarmak, bu yolla hem öğrencilerimizin geleceğini aydınlık etmek, hem de öğrencilerimizin fikirleriyle insanlığa katkı koyacakları icatlarını ortaya çıkarmak ve onlara ulaşabilmektir. Taşucu Mahallemizde hizmete açtığımız bilim merkezimiz öğrenci ve gençlerimiz için büyük bir imkandır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi Prof. Dr. Aziz Sancar bilim merkezini görmeye davet ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Altunok, içerisinde Mars yüzeyi ve robotu, dünya güneş ay modeli, sonsuzluk koridoru, uzay çadırı, denge tüneli, robot, suda dalga ile elektrik üretiminin de yer aldığı 50’ya yakın bilim aletini öğrencilerle birlikte inceledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı