Tarsus Tarsus Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu çevrimiçi olarak yapıldı

Tarsus Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu çevrimiçi olarak yapıldı

Paylaş
Tarsus Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu çevrimiçi olarak yapıldı

Tarsus Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu çevrimiçi olarak yapıldı


Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'de, Tarsus Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın işbirliği ile 'İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nun' üçüncüsünü 'İş Yerlerinde Covid-19 ile Mücadele' bağşlığı ile çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyemiz bünyesinde çalışmalarını toplumcu belediyecilik anlayışıyla sürdürdüklerini belirterek, "Bu kapsamda herkese eşit hizmet, dezavantajlı gruplara daha fazla hizmet vermeye çalışıyoruz. Ülkemizin ve ilçemizin öncelikli konuları başta olmak üzere bilimsel etkinlikleri de önemsiyoruz. Belediye olarak toplum sağlığını ilgilendiren birçok konuda olduğu gibi İş Sağlığı ve Güvenliği konularında da çalışmalara devam etmekteyiz. Covid-19 küresel salgını ile birlikte her alanda olduğu gibi belediyelerimizin de çalışmaları hem kapsam hem de içerik olarak değişmiştir. 2020 yılında 2. Sempozyum da bu çerçevede Covid-19 ile mücadelede yerel yönetimler konularını gündeme getirdik. Her 3 sempozyumda da gerek kamu gerekse özel sektör temsilcileriyle konunun birçok boyutu gündeme getirilmiştir. Bu çalışmalarda kurumsal desteğini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde benzer çalışmaları sizleri Tarsus’ta ağırlayarak yüz yüze yapabilmeyi sempozyumun ülkemizde bu alan da sürdürülen çalışmalara katkı sağlamasını ve başarı ile tamamlamasını diliyorum" dedi
Sempozyumda sunum yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyanın ve Türkiye'nin bir salgının ortasında olduğunu ifade ederek, "Aslında bu belki bazı konuyla ilgisi direkt olmayan insanlar için bir sürprizdi ama bu işle yıllardan beri uğraşan insanlar için beklenen bir durumdu ve bunun için Dünya Sağlık Örgütü’de ülkelerin kendileri de tek tek salgına hazırlık planı, pandemi hazırlık planını oluştururlar ve bunu 4 yılda bir yenilerler. Bu sürecin daha iyi atlatılması için çok önemlidir. İşyerlerinde covid-19 ile mücadele en hassas konulardan biridir çünkü salgın dünyada ki en büyük felakettir. Covid-19 döneminde birçok sorun yaşandı. Otel sektöründe Covid-19 döneminde maske takmak zorunlu değildi, bunu asla desteklemiyoruz. Ayrıca vatandaşların moralini yüksek tutalım derken bireysel önlemleri daha çok bıraktığını görüyoruz, aşı karşıtlarına olanaklar sağlanıyor bu ve bunun benzeri birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Umarım bu süreç bir an önce biter. En önemli hizmet, sağlık hizmetidir. Salgınlarda en çok etkilenen grup sağlık çalışanıdır çünkü onlar direkt temas ederler, sağlık hizmetleri aksamaya başlarsa salgın daha da kötüleşir" diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı, İş ve Meslek Hastalıkları Yandal Uzmanlık Eğitimi Programı Sorumlusu Prof. Dr. Ali Naci Yıldız, "Çalışanların sağlıklı güvenlikli ortamda çalışması temel insan hakkıdır. Ve temel insan hakkı hiçbir zaman ertelenemez, aksatılamaz. İş Sağlığı Güvenliği Kanunun 4. Maddesi bunu vurguluyor. Çalışanlar için, işçi sağlığı, iş güvenliği konularında haklar var, bu hakların elde edilmesi hiç kolay olmadı. İşçi sağlığı, iş güvenliği, meslek hastalıkları alanı bir mücadele alanıdır, yüzyıllardır süren bir mücadeledir bu. Covid-19 döneminde en önemli nokta da bu noktadır" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı