Yenişehir Başkan Özyiğit: Şiddet ve istismarla mücadelede artık daha güçlüyüz

Başkan Özyiğit: Şiddet ve istismarla mücadelede artık daha güçlüyüz

Paylaş
Başkan Özyiğit: Şiddet ve istismarla mücadelede artık daha güçlüyüz

Başkan Özyiğit: Şiddet ve istismarla mücadelede artık daha güçlüyüz

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ve Mersin Barosu ekonomik, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet türlerine maruz kalan çocuk ve kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek verilmesi ile ilgili iş birliği yapacak. İş birliği protokolü Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Barosu Başkanı Avukat Gazi Özdemir tarafından imzalandı.
Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Barosu arasında kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve istismara karşı mücadele için iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında her türlü şiddet ve istismara maruz kalan kadın ve çocuklara hukuki destek verilecek ve şiddeti ve istismarı önleyici faaliyetlerde iş birliği yapılacak.
Şiddet ve istismara uğrayan kadın ve çocuklara her zaman destek verdiklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, "Umut ederiz hiç ihtiyaç duyulmaz ama maalesef kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin ve istismarın olduğu bir toplum halini aldık. 2021 yılına dönüp baktığımızda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri yaşadığımız en büyük olumsuzlukların başında geldi. Yenişehir’imizde Kadın ve Aile Birimimiz ve Sosyal Hizmet Ekibimiz el birliğiyle çalışarak, nerede bir şiddet veya istismara uğrayan kadın veya çocuk varsa tespit ederek, her türlü desteği veriyoruz. Tabi bu desteği verirken yanımız bir hukuk gücünü de almamız gerekiyor. Mersin Baromuzun, Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi oluşturarak sağlamış olduğu bu altyapıyı önemsiyoruz. Bu protokolle kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve istismara karşı mücadelemizde Yenişehir’imizde artık çok daha güçlüyüz. Mersin Barosu Başkanımız Gazi Özdemir ve hukukçu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ise "Mersin Barosu olarak bizler de hem Kadın Hakları Merkezimiz hem de Çocuk Hakları Merkezimiz olarak şiddet mağduru kadınlara veya istismara uğrayan çocuklarımızın yanında olduğumuzu ve bu süreç içerisinde Mersin Barosu imkânlarıyla kendilerine hukuksal destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. Tabi ki hukuksal desteği önemsiyoruz. Mersin’deki belediyelerimizle ortak bir çalışma içerinde olmak bizi de mutlu ediyor. Bu anlamda Yenişehir Belediyemiz ile bu protokolü imzaladık. Başkanımızın da ifade ettiği gibi inşallah gerek olmaz ama maalesef en çok karşılaştığımız durumlar kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarları. Bu noktada Yenişehir Belediyesi ile çalışmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yenişehir Belediyemizin katkılarıyla kadın ve çocuklara hukuksal anlamda destek vermek amacı taşıyoruz. Baromuzla ortak çalışma fırsatı sunduğu için Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Protokol imza törenine Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ezgi Şimşek ve Kadın Hakları Merkezi Başkanı Arzu Günay da katıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı