Yenişehir Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

Paylaş
Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

MERSİN, (DHA)- YENİŞEHİR Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ramazan ayı boyunca Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi'nde kalan öğrenciler için sahur ve iftar yemeklerinin ücretsiz olacağını söyledi.
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi'nde öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Özyiğit, Ramazan ayı boyunca Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi'nde kalan öğrenciler için sahur ve iftar yemeklerinin ücretsiz olacağını söyledi.
Başkan Abdullah Özyiğit, “Üniversite öğrencilerimiz ülkemizin aydınlık geleceği, her zaman yanlarında olmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Gençlerimizin çok zor koşullarda eğitim hayatlarını sürdürdüklerini biliyoruz” dedi.
Bu yıl 318 kişilik Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtıklarını ancak birçok üniversite öğrencisinin kalacak yer sorunu yaşaması nedeniyle sadece 1 hafta içerisinde Aktif Yaşam Merkezi olarak tasarlanan binayı da öğrenciler için hazırladıklarını söyleyen Başkan Özyiğit,“Yenişehir’imizde eğitim hayatlarını sürdüren üniversite öğrencilerinin mağduriyetini engellemek için burayı bir haftada hazırladık ve şu an 400 gencimiz burada konaklıyor. En iyi şartları kendilerine sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yurdumuzda ve Misafirhanemizde kalan gençlerimizin ilçemizdeki kültür ve sportif faaliyetlerden ücretsiz yararlanmalarını da sağlıyoruz” diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile imzaladıkları ve üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren protokolü de hatırlatan Başkan Özyiğit, “Beşiktaş Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek desteği sunduğu Öğrenci’YE uygulamasını Yenişehir Belediyesi olarak ilçemizde de hayata geçiriyoruz. Proje için hazıklıklarımız devam ediyor, çok kısa bir sürede çalışmamızı tamamlayacağız. Ve her gün onlarca belki de yüzlerce üniversite öğrencisi ilçemizdeki restoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı