Datça Datça SMA hastası minik Defne için seferber oldu

Datça SMA hastası minik Defne için seferber oldu

Paylaş
Datça SMA hastası minik Defne için seferber oldu

Datça SMA hastası minik Defne için seferber oldu

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA) - İZMİRLİ Işıkdere ailesinin bir tür kas hastalığı olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ile mücadele eden 3 yaşındaki kızları minik Defne'nin tedavisi için, 6 ay önce başlatılan zamana karşı yarış sürüyor. 3 kilo daha alması halinde tedavisi mümkün olmayacak olan Defne'nin tedavisi için Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen yemekte 37 bin 500 lira yardım toplandı.

İzmir'de oto yedek parça satıcılığı yapan 36 yaşındaki Murat Işıkdere ile Datçalı Fatma Öznur Işıkdere'nin (28) iki çocuğundan biri olan SMA hastası Defne'nin sağlığına kavuşabilmesi için 2 milyon 250 bin ABD doları (30 milyon 953 bin TL) para toplaması gerekiyor. Dubai'de özel bir hastanede tedavi görmesi planlanan ve halen 10,5 kilogram ağırlığında olan minik Defne'nin, 3 kilogram daha alması halinde, tedavisi mümkün olmayacak. Defne'nin tedavisi için Muğla ve İzmir genelinde bugüne kadar, gerekli paranın yüzde 21'i olan yaklaşık 500 bin dolar yardım toplandığı açıklandı. İzmir Valiliği'nin 07 Haziran 2021 tarihli izni ile başlatılan yardım kampanyasına, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden de destek geldi. Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, bir düğün salonunda düzenlenen yemekte, Defne için 37 bin 500 TL yardım toplandı. Yardım yemeğine, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülhan Keleş, mahalle muhtarları ve Defne Bebek Gönüllüleri katıldı.

'DEFNE BEBEK İÇİN SEFERBER OLDUK'
Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Gülkadın Taş, Defne bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için Datçalılar olarak seferber olduklarını söyledi. Defne Bebek için zamana karşı bir yarış yaşandığını belirten Taş, "Minik yavrumuzun bir an önce sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyoruz. Bugün bu yemeğe katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Umuyor ve diliyorum ki, Defne'nin tedavisi için gereken para en kısa zamanda toplanacaktır" dedi.
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da yemekte yaptığı konuşmada, "İnsanı insan yapan, sadece düşünmesi ve konuşması değil aynı zamanda duygularıdır. İnsan, insani duygularıyla bir bütündür. Her insanın içerisinde mutlaka merhamet çiçeği vardır. Yeter ki insan, içindeki merhamet çiçeğini soldurmasın. Bugün burada Defne bebek için gösterdiğiniz dayanışma, tüm insanlık için örnek olmalıdır" diuye konuştu.
Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar ise, Defne bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Defne bebeğin solunum rahatsızlığı nedeniyle 10 gün önce İzmir'de Behçet Uz Hastanesi'nde tedaviye alındığını ve bugün sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Dündar, "Defne'nin yeniden hastaneye kaldırılmasından sonra, Datçalılar yardım seferberliğine hız verdi. Bir hafta gibi kısa bir sürede toplanan yardım 8 puan yükseldi. Daha önce yüzde 13 olan toplanan para miktarı, bugün yüzde 21'e ulaştı. Bugün itibariyle bankaya yatan paraların yanı sıra ayrıca bu hesaba henüz eklenmeyen ve 20 TL karşılığı SMS ücretleri de var. Toplamda, 500 bin ABD doları yardımın toplandığını söylemek mümkün. Tüm yardımseverlerin desteğine ihtiyaç var" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı